Куди поїхати у відпустку

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Що приготувати на вечерю з риби: ТОП-5 рецептів

Готуємо смачні страви з риби в домашніх умовах

Не знаєте, що можна приготувати з риби на вечерю? Найпростіший спосіб – посмажити її або зварити рибний суп. Крім цього, з риби роблять запіканки, готують з неї котлети, салати та гарячі страви.

Тільки пам'ятайте, що рибу дуже легко пересушити. Тому прибирайте її з плити або виймайте з духовки вчасно.

Запечена риба з помідорами і сиром

Рибна запіканка в духовці
Рибна запіканка в духовці

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 600-700 г білої риби
  • 50-70 г твердого сиру
  • 1-2 помідори
  • 3-4 ст. л. сметани
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 пучок зелені петрушки
  • Сіль і чорний мелений перець – за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Філе риби нарізати на шматки середнього розміру. Посолити, поперчити і викласти в форму для запікання. Після цього добре змастити сметаною.
  2. Часник дрібно порубати і посипати ним рибу, змащену сметаною.
  3. Помідори помити, вирізати плодоніжки і нарізати у вигляді кружечків. Викласти їх зверху на рибу, посолити.
  4. Натерти твердий сир на крупній тертці, а зелень дрібно порубати ножем. Після цього змішати в мисочці сир і зелень.
  5. Посипати сумішшю сиру і зелені нарізані помідори. Після цього відправити форму з рибою в духовку, розігріту до 180 °С. Запікати близько 30 хвилин – сир повинен розплавитися, а зверху утворитися апетитна скоринка.

Тріска на подушці з рататуя

Тріска на овочевій подушці
Тріска на овочевій подушці / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 800 г філе тріски
  • 300 г баклажанів
  • 300 г цукіні
  • 300 г червоного солодкого перцю
  • 50 г ріпчастої цибулі
  • 500 г помідорів
  • 10 г часнику
  • 40 мл олії
  • 5 г чебрецю
  • 10 мл лимонного соку
  • Сіль, перець – за смаком
  • 100 мл білого сухого вина

Дивіться відео, як зробити ліниві рибні котлети:

Спосіб приготування:

  1. Рибу полити лимонним соком, посолити і поперчити.
  2. Цибулю і часник нарізати дрібними кубиками.
  3. З помідорів зняти шкірку, нарізати м'якоть кубиками.
  4. Перець очистити від насіння, нарізати кубиками.
  5. Нарізати цукіні і баклажани кубиками.
  6. В одній сковороді нагріти половину оливкової олії і обсмажити цибулю і часник. Додати помідори і тушкувати 5 хвилин.
  7. В окремій сковороді на олії, що залишилася, обсмажити перець, цукіні і баклажани протягом 5 хвилин. Перекласти все овочі в одну посуд, влити вино, посолити, поперчити і додати гілочки чебрецю.
  8. Викласти на овочі рибне філе, накрити кришкою і тушкувати 25 хвилин або до готовності риби. Подавати, посипавши подрібненою петрушкою.

Картопляна запіканка з рибою і броколі

Картопляна запіканка з рибою потішить Козерогів
Картопляна запіканка з рибою потішить Козерогів / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 500 г філе білої риби
  • 500 г картоплі
  • 500 г броколі
  • 200 г сметани
  • 2 яйця
  • 2 ч.л гірчиці
  • 30 мл соку лимона
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Картоплю очистити і порізати тонкими кружальцями. Відварити в підсоленій воді 5-7 хвилин. Вийняти шумівкою.
  2. У тій же воді відварити суцвіття свіжої або замороженої брокколі 5 хвилин. Відкинути на друшляк і обдати холодною водою.
  3. Рибне філе порізати невеликими шматками, полити лимонним соком і посипати сіллю і перцем.
  4. Форму для запікання змастити маслом і викласти картоплю в два шари.
  5. Вінчиком змішати сметану, яйця, гірчицю. Добре посолити і поперчити.
  6. У форму поверх картоплі викласти рибне філе і відварену броколі у вигляді смуг, що чергуються.
  7. Полити запіканку сметанним соусом і запікати в попередньо розігрітій до 180 °С духовці близько 15 хвилин. В кінці приготування запіканку можна посипати тертим сиром, щоб вийшла рум'яна кірочка.
  8. За бажанням прикрасити зеленню і подавати.

Соковиті рибні котлети з картопляним гарніром

Рибні котлети з лосося
Рибні котлети з лосося / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 250 г картоплі
  • Сіль, мелений перець
  • 2 ст.л. оливкової олії

Для рибних котлет:

  • 250 г філе лосося
  • 150 г м'яса краба
  • 1 ст.л. майонезу
  • Жменя подрібненого кропу і петрушки
  • 1 червоний солодкий перець
  • 1 ч.л. діжонськой гірчиці
  • Сіль, мелений перець
  • 1 ст.л. оливкової олії

Для соусу:

  • 4 ст.л. майонезу
  • 1-2 ст.л. нарізаної петрушки
  • 1/2 шт. лимона
  • 1 ч.л. білого хрону
  • Сіль і перець

Спосіб приготування:

  1. Відваріть нарізану кружечками картоплю в підсоленій воді до готовності і злийте воду. Приправте сіллю, перцем і полийте олією.
  2. Потім викладіть у форму для випікання і готуйте в духовці, розігрітій до 200 °С 25-30 хвилин, поки картопля не підрум'яниться.
  3. Змішайте подрібнені і очищені від кісток філе лосося і м'ясо краба. Додайте дрібно нарізану петрушку, кріп, подрібнений солодкий перець, гірчицю і майонез. Приправте сіллю і чорним перцем.
  4. Сформуйте з суміші невеликі котлетки і поставте в холодильник, поки запікається картопля.
  5. Приготуйте соус. Для цього змішайте домашній майонез, нарізану петрушку, сік лимона, хрін і сіль з перцем.
  6. Тоді розігрійте в сковороді оливкову олію і обсмажуйте котлети по 3-4 хвилини з кожного боку до золотисто-коричневого кольору.
  7. Перед подачею викладіть на тарілки запечену картоплю, рибні котлети і прикрасьте ложкою соусу.

Сібас в соляній шубі

Сібас в солі
Сібас в солі / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 1 випатраний сібас з лускою
  • 1 кг крупної солі
  • 1 лимон
  • Кріп
  • Чебрець
  • Базилік
  • Розмарин
  • Перець

Спосіб приготування:

  1. Рибу підсушити кухонним рушником. Поперчити, скропити соком лимона.
  2. Щільно нафарширувати травами і шматочками лимона.
  3. Вистелити дно дека папером для випікання.
  4. Насипати шар солі, викласти на неї рибу і зверху засипати сіллю, що залишилася. Добре скропити водою.
  5. Запікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 175 °С.
  6. Діставши рибу з духовки, дати їй 15 хвилин охолонути, потім накрити все серветкою з тканини і акуратним рухом розбити "скафандр", зняти верхній шар соляного панцира, видалити шкіру з верхньої частини риби, перекласти її філе вниз на тарілку, зняти шкіру з іншого боку .

Нагадаємо, раніше ми писали, як смачно приготувати скумбрію. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом риби під сирною скоринкою від Юлії Висоцької.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Робити зарядку для ніг
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти