Не знаєте, що можна приготувати з риби на вечерю? Найпростіший спосіб – посмажити її або зварити рибний суп. Крім цього, з риби роблять запіканки, готують з неї котлети, салати та гарячі страви.
Тільки пам'ятайте, що рибу дуже легко пересушити. Тому прибирайте її з плити або виймайте з духовки вчасно.
Запечена риба з помідорами і сиром
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 600-700 г білої риби
- 50-70 г твердого сиру
- 1-2 помідори
- 3-4 ст. л. сметани
- 3-4 зубчики часнику
- 1 пучок зелені петрушки
- Сіль і чорний мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Філе риби нарізати на шматки середнього розміру. Посолити, поперчити і викласти в форму для запікання. Після цього добре змастити сметаною.
- Часник дрібно порубати і посипати ним рибу, змащену сметаною.
- Помідори помити, вирізати плодоніжки і нарізати у вигляді кружечків. Викласти їх зверху на рибу, посолити.
- Натерти твердий сир на крупній тертці, а зелень дрібно порубати ножем. Після цього змішати в мисочці сир і зелень.
- Посипати сумішшю сиру і зелені нарізані помідори. Після цього відправити форму з рибою в духовку, розігріту до 180 °С. Запікати близько 30 хвилин – сир повинен розплавитися, а зверху утворитися апетитна скоринка.
Тріска на подушці з рататуя
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 800 г філе тріски
- 300 г баклажанів
- 300 г цукіні
- 300 г червоного солодкого перцю
- 50 г ріпчастої цибулі
- 500 г помідорів
- 10 г часнику
- 40 мл олії
- 5 г чебрецю
- 10 мл лимонного соку
- Сіль, перець – за смаком
- 100 мл білого сухого вина
Дивіться відео, як зробити ліниві рибні котлети:
Спосіб приготування:
- Рибу полити лимонним соком, посолити і поперчити.
- Цибулю і часник нарізати дрібними кубиками.
- З помідорів зняти шкірку, нарізати м'якоть кубиками.
- Перець очистити від насіння, нарізати кубиками.
- Нарізати цукіні і баклажани кубиками.
- В одній сковороді нагріти половину оливкової олії і обсмажити цибулю і часник. Додати помідори і тушкувати 5 хвилин.
- В окремій сковороді на олії, що залишилася, обсмажити перець, цукіні і баклажани протягом 5 хвилин. Перекласти все овочі в одну посуд, влити вино, посолити, поперчити і додати гілочки чебрецю.
- Викласти на овочі рибне філе, накрити кришкою і тушкувати 25 хвилин або до готовності риби. Подавати, посипавши подрібненою петрушкою.
Картопляна запіканка з рибою і броколі
Час приготування:
- 45 хвилин
Складові:
- 500 г філе білої риби
- 500 г картоплі
- 500 г броколі
- 200 г сметани
- 2 яйця
- 2 ч.л гірчиці
- 30 мл соку лимона
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Спосіб приготування:
- Картоплю очистити і порізати тонкими кружальцями. Відварити в підсоленій воді 5-7 хвилин. Вийняти шумівкою.
- У тій же воді відварити суцвіття свіжої або замороженої брокколі 5 хвилин. Відкинути на друшляк і обдати холодною водою.
- Рибне філе порізати невеликими шматками, полити лимонним соком і посипати сіллю і перцем.
- Форму для запікання змастити маслом і викласти картоплю в два шари.
- Вінчиком змішати сметану, яйця, гірчицю. Добре посолити і поперчити.
- У форму поверх картоплі викласти рибне філе і відварену броколі у вигляді смуг, що чергуються.
- Полити запіканку сметанним соусом і запікати в попередньо розігрітій до 180 °С духовці близько 15 хвилин. В кінці приготування запіканку можна посипати тертим сиром, щоб вийшла рум'яна кірочка.
- За бажанням прикрасити зеленню і подавати.
Соковиті рибні котлети з картопляним гарніром
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 250 г картоплі
- Сіль, мелений перець
- 2 ст.л. оливкової олії
Для рибних котлет:
- 250 г філе лосося
- 150 г м'яса краба
- 1 ст.л. майонезу
- Жменя подрібненого кропу і петрушки
- 1 червоний солодкий перець
- 1 ч.л. діжонськой гірчиці
- Сіль, мелений перець
- 1 ст.л. оливкової олії
Для соусу:
- 4 ст.л. майонезу
- 1-2 ст.л. нарізаної петрушки
- 1/2 шт. лимона
- 1 ч.л. білого хрону
- Сіль і перець
Спосіб приготування:
- Відваріть нарізану кружечками картоплю в підсоленій воді до готовності і злийте воду. Приправте сіллю, перцем і полийте олією.
- Потім викладіть у форму для випікання і готуйте в духовці, розігрітій до 200 °С 25-30 хвилин, поки картопля не підрум'яниться.
- Змішайте подрібнені і очищені від кісток філе лосося і м'ясо краба. Додайте дрібно нарізану петрушку, кріп, подрібнений солодкий перець, гірчицю і майонез. Приправте сіллю і чорним перцем.
- Сформуйте з суміші невеликі котлетки і поставте в холодильник, поки запікається картопля.
- Приготуйте соус. Для цього змішайте домашній майонез, нарізану петрушку, сік лимона, хрін і сіль з перцем.
- Тоді розігрійте в сковороді оливкову олію і обсмажуйте котлети по 3-4 хвилини з кожного боку до золотисто-коричневого кольору.
- Перед подачею викладіть на тарілки запечену картоплю, рибні котлети і прикрасьте ложкою соусу.
Сібас в соляній шубі
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 1 випатраний сібас з лускою
- 1 кг крупної солі
- 1 лимон
- Кріп
- Чебрець
- Базилік
- Розмарин
- Перець
Спосіб приготування:
- Рибу підсушити кухонним рушником. Поперчити, скропити соком лимона.
- Щільно нафарширувати травами і шматочками лимона.
- Вистелити дно дека папером для випікання.
- Насипати шар солі, викласти на неї рибу і зверху засипати сіллю, що залишилася. Добре скропити водою.
- Запікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 175 °С.
- Діставши рибу з духовки, дати їй 15 хвилин охолонути, потім накрити все серветкою з тканини і акуратним рухом розбити "скафандр", зняти верхній шар соляного панцира, видалити шкіру з верхньої частини риби, перекласти її філе вниз на тарілку, зняти шкіру з іншого боку .
Нагадаємо, раніше ми писали, як смачно приготувати скумбрію. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом риби під сирною скоринкою від Юлії Висоцької.