Персики на зиму можна заготовити як варення, компот або джем. Ці фрукти заморожують і закривають в сиропі. У будь-якому випадку вийде неперевершена солодка консервація, яка сподобається і дітям, і дорослим.
Персики на зиму в желе

Складові:

- 500-600 г персиків
- 100 г цукру
- 1,5 ст.л. желатину
- 0,5 л води

Спосіб приготування:
- Персики помити і нарізати шматочками, видалити кісточки.
- Приготувати сироп. У воду додати цукор і поставити на вогонь. Нагріти, щоб розчинився цукор. Додати желатин і розмішати до повного розчинення, зняти з вогню. Желатин можна попередньо замочити в 100 мл води.
- Наповнити гарячим сиропом банки з персиками.
- Накрити кришками і поставити стерилізувати на 5-7 хвилин.
Персики на зиму: заморозка

Складові:
- Свіжі персики
Дивіться відео, чому потрібно пити компоти:
Спосіб приготування:
- Стиглі персики помити і обсушити. Розділити фрукти на половинки і видалити кісточки.
- Розкласти половинки персиків зрізом вгору на підноси, листи або обробні дошки. Прибрати фрукти в морозилку на кілька годин.
- Потім перекласти персики в пластикові пакети з застібками і поставити на зберігання в морозильну камеру.
Персики на зиму стерилізовані

Складові:
- 700 г персиків
- 350 г цукру
- 1 л води
Спосіб приготування:
- З одного краю персиків зробіть хрестоподібний надріз. Залийте персики окропом і залиште на 1 хвилину, потім зніміть шкірку.
- У каструлю налийте воду, додайте цукор і доведіть сироп до кипіння.
- У банку викладіть персики і залийте їх цукровим сиропом. Поставте банку в каструлю з гарячою водою, на дно постеліть рушник. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і стерилізуйте на середньому вогні: банку 0,5 – 10 хвилин, літрову банку – 12 хвилин.
Персики на зиму у власному соку

Складові:
- 2,5 кг персиків
- 350-400 г цукру
Спосіб приготування:
- Стиглі, цілі персики добре промити.
- Розрізати на половинки і видалити кісточки.
- Укласти в банки, пересипаючи цукром. Залишити, поки не виділиться сік.
- Стерилізувати 45 хвилин. Закрутити кришки і залишити під ковдрою.
Персики на зиму в 3-літрову банку

Складові:
- Злегка недозрілі персики (щільні)
- 1 склянка цукру (250 мл)
- Вода
Спосіб приготування:
- Ретельно помийте відібрані для консервування персики.
- У підготовлену банку насипте плоди приблизно на 1/3 – 1/2 її загального обсягу. Залийте персики тільки закипілою водою, накрийте жерстяною кришкою і залиште настоюватися на 20-30 хвилин.
- Потім злийте воду, додайте в неї цукор і знову закип'ятіть.
- Отриманим сиропом залийте персики, закатайте і залиште для повітряного охолодження, перевернувши догори дном.
Персики консервовані: рецепт на зиму

Складові:
- 2 л води
- 1,5 ч. л. лимонної кислоти
- 2 кг персиків
- 400 г цукру
Спосіб приготування:
- Персики помити і обсушити. Залити на хвилину окропом, зняти шкірку і розрізати навпіл. Видалити кісточку.
- Половинки персиків скласти в стерилізовані банки. Залити окропом до самого верху.
- Прикрити їх стерилізованими кришками і дати постояти 20 хвилин. Після цього злити воду в каструльку.
- Додати цукор і лимонну кислоту. Довести до кипіння, кип'ятити хвилину.
- Залити киплячим сиропом персики і відразу ж закатати.
- Перевернути банки кришками вниз (для подальшої стерилізації кришок), укутати пледом і дати повністю охолонути.
Персики в сиропі на зиму

Складові:
- 1 кг персиків
- 600-700 г цукру
- 2 л води
Спосіб приготування:
- Розкласти фрукти по банкам, залити окропом, накрити кришкою і залишити на 15 хвилин.
- Злити воду в каструлю, додати цукор і зварити сироп.
- Залити фрукти в банках і у ту ж мить же закатати. Перевернути, остудити.
Корисна порада: можна додати кілька ягід аличі або слив, а також лимонний сік або кілька часточок лимона.
Персики на зиму без цукру

Складові:
- 1 кг персиків
- 5 мірних ложок цукрозамінника
- 1/3 ч.л. лимонної кислоти
Спосіб приготування:
- Добре помити персики. Замочити на півгодини в проточній воді. Розділити на половинки і звільнити від кісточок.
- Скласти щільно в простерилізовані банки. Всипати цукрозамінник і лимонну кислоту.
- Залити окропом. Потім злити і закип'ятити цей сироп. Залити знову банки. Накрити і дати настоятися 15 хвилин. Так зробити ще 2 рази.
- Простерилізувати кришки і закатати банки.
- Банки перевернути і укутати до повного охолодження. Сироп виходить в міру солодкий, за смаком можна цукрозамінника покласти більше.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом персикової наливки з корицею, а також писали, як заморозити персики на зиму.