Сатай – страва індонезійської і малайзійської кухні. Це мініатюрний варіант шашлику, який готують з будь-яких видів м'яса, птиці, субпродуктів, дарів моря і багатьох інших продуктів.
Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", показав, як приготувати курячі шашлички сатай з арахісовим соусом. Покроковий рецепт з відео дивіться нижче.
Сатай з курки
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 700 г курячого філе
- 200 мл олії
- 100 мл оцту
- 4 зубчики часнику
- 200 мл гострого соусу
- 200 мл води
- 200 г арахісової пасти
- Зелень
- Цукор
- Карі
- Сіль
Спосіб приготування:
- Куряче філе наріжте смужками.
- Для маринаду змішайте олію, оцет, цукор і карі. Посоліть. Додайте курку і перемішайте.
- Подрібніть зелень і часник, засипте в маринад. Дайте постояти 15 хвилин.
- Для соусу змішайте білий винний оцет, гострий томатний соус, подрібнений часник, сіль і арахісову пасту.
- "Гармошкою" насадіть курку на дерев'яні шпажки. Готуйте 15 хвилин.
- Перекладіть шашлички на тарілку і полийте соусом.
Корисна порада
Попередньо замочіть дерев'яні шпажки в холодній воді. Це потрібно, щоб вони не загорілися і не вбирали сік з курки.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шашлички зі свинини в соєвому соусі . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами шашлику на сковороді .