Рецепт малинового варення без кісточок на зиму

Хоч і кажуть, що малинові кісточки корисні, без них варення набагато смачніше

Малинове варення без кісточок більш трудомістке в приготуванні, ніж звичайне, але результат того вартий. Це ідеальне доповнення до млинців, тостів і круасанів.

Щоб перевірити, чи готове варення, капніть трохи на холодну тарілку. Якщо крапля застигла, а не розтеклася, значить, малинове варення готове.

Реклама

Малинове варення без кісточок

Малинове варення без кісточок
Малинове варення без кісточок

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Калорійність:

  • 221 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг малини
  • 1,2 кг цукру
  • 1 неповна склянка води

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Малину помити, відправити в каструлю і додати воду. Варити хвилин 15, щоб ягоди розм'якшилися.
  2. Дати малині трохи охолонути, а потім за допомогою дрібного сита або марлі, складеної вдвічі, видалити кісточки.
  3. Отриманий сік вилити в каструлю, додати цукор і поставити на вогонь. Довести до кипіння і варити джем, постійно помішуючи, впродовж години. У процесі приготування потрібно знімати піну.
  4. Перелити малинове варення в стерилізовані банки, закрити і перегорнути догори дном. Накрити рушником і дати охолонути.

Корисна порада

З малинової макухи (кісточок з невеликою кількістю м'якоті) можна зварити компот.

Дивіться відео, як зробити малиновий квас:

Нагадаємо, раніше ми писали, як правильно заморозити малину. Сьогодні.Lifestyle також писали, як приготувати малиновий чізкейк.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти