I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як спекти смачний вишневий пиріг: ТОП-5 рецептів

Кращі рецепти літніх пирогів з вишнею з фото

Випічка з вишнею відрізняється великою різноманітністю. Це пироги і пиріжки із здобного дріжджового тіста, тарту з яєчно-вершковою заливкою, бісквіти, кекси, а також пироги з ніжного шаруватого тіста.

У випічці вишня чудово поєднується з шоколадом, горіхами, прянощами і ароматним алкоголем. Замість свіжої вишні у випічці завжди можна використовувати заморожену, попередньо розморозивши її (якщо в рецепті не сказано іншого).

Реклама

Віденський пиріг з вишнею від Юлії Висоцької

Вишневий пиріг в духовці
Вишневий пиріг в духовці

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Реклама
  • 400 г вишні
  • 200 г борошна
  • 190 г вершкового масла
  • 140 г дрібного цукру або цукрової пудри
  • 4 яйця
  • 50 г мигдальних пластівців
  • 50 г цукрової пудри
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/4 ч. л. ванільного екстракту
  • 1 щіпка морської солі

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 180 °С.
  2. Заморожену вишню розморозити.
  3. Борошно просіяти.
  4. Збити 180 г попередньо розм'якшеного вершкового масла з цукром до стану легкого крему.
  5. Продовжуючи збивати, по одному ввести яйця, потім половину борошна, дрібку солі, розпушувач і ванільний екстракт. Додати борошно, що залишилося.
  6. Форму для випічки змастити вершковим маслом, викласти тісто, а зверху розмістити якомога більше вишні.
  7. Присипати пиріг різаним мигдалем і випікати в розігрітій духовці 30-35 хвилин. Перевірити готовність, проткнувши сірником, – вона повинна залишитися сухою.
  8. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою. Можна доповнити десерт ложкою збитих вершків.

Заливний пиріг з вишнею

Пиріг з вишнею та сметаною
Пиріг з вишнею та сметаною

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 350-400 г борошна
  • 2 яєчних жовтки
  • 150 г цукру
  • 150 г вершкового масла кімнатної температури
  • 100 г сметани
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 2 ст.л. крохмалю для посипання тіста

Дивіться відео, як спекти вишневий пиріг від Григорія Германа:

Для начинки:

  • 300 г вишні
  • 250 г сметани
  • 230 г цукру
  • 1 ст. л. ванільного цукру
  • 1 яйце
  • 60 г борошна

Спосіб приготування:

  1. Просіяти борошно з розпушувачем.
  2. Цукор розтерти з яєчними жовтками. Додати масло і сметану. Збити до повного розчинення цукру.
  3. Додати масляну суміш до борошна, замісити м'яке тісто в мисці. Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 40-60 хвилин.
  4. Розігріти духовку до 180 °С. Змастити форму діаметром 26 см маслом і поставити на холод.
  5. Приготувати начинку: збити до однорідності цукор, ванільний цукор, сметану, яйце, поступово додавати борошно.
  6. Дістати тісто і форму з холодильника. Тісто рівномірно розподілити руками по формі; сформувати бортики. Наколоти виделкою в декількох місцях. Посипати крохмалем.
  7. Зверху рівномірно розкласти вишню (якщо ягоди заморожені, розморожувати їх не потрібно). Залити кремом і злегка струсити, щоб він краще розподілився.
  8. Випікати пиріг при 180 °С, приблизно 50-60 хвилин.
  9. Готовий заливний вишневий пиріг остудити і прибрати в холодильник на 2-3 години.

Вишневий пиріг зі штрейзелем

Пиріг з вишнею і штрейзелем
Пиріг з вишнею і штрейзелем

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 125 г сиру 9%
  • 3 ст.л. молока
  • 1 яйце
  • 60 г цукру
  • Сіль

Для штрейзеля:

  • 100 г борошна
  • 30-50 г вершкового масла, розтопленого
  • 50 г цукру
  • Сіль

Для начинки:

  • 200 г вишні
  • 1,5 ст.л. крохмалю
  • 1 ст.л. цукру
  • 100 мл вишневого соку

Спосіб приготування:

  1. Борошно змішати з сиром, додати яйце, сіль і цукор. Почати замішувати тісто, по столовій ложці додаючи молоко. Зібрати тісто в кулю і прибрати в холодильник приблизно на годину.
  2. Потім розкачати тісто і розподілити по листу.
  3. Приготувати штрейзель. Змішати борошно з цукром і сіллю. Влити тепле вершкове масло і перемішати до отримання крихти.
  4. Крохмаль розчинити в невеликій кількості холодного вишневого соку.
  5. Вишню покласти в сотейник, влити вишневий сік, додати цукор і корицю. Поставити на невеликий вогонь.
  6. Додати в сотейник крохмаль, довести до кипіння, потримати кілька хвилин і зняти з вогню. Дати охолонути.
  7. Розподілити вишневу суміш по тісту. Посипати крихтою і випікати при 200 ºС близько 30 хвилин (до золотистого кольору).

Корисна порада

Будьте обережні, використовуючи свіжу вишню та інші ягоди, в яких багато соку. Їх бажано змішати з ложкою крохмалю.

Шоколадно-сирний пиріг з вишнею в мультиварці

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

Для тіста:

  • 150 г чорного шоколаду
  • 150 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 100 г борошна
  • 1/2 ч.л. розпушувача
  • Дрібка солі

Для начинки:

  • 400 г домашнього сиру
  • 10 г ванільного цукру
  • 100-150 г цукру
  • 2 ст.л. сметани
  • 1 ст.л. крохмалю
  • 1 стакан розмороженої або консервованої вишні

Для глазурі:

  • 50 мл чорного шоколаду
  • 50 мл вершків

Спосіб приготування:

  1. Для тіста розтопити нарізаний шоколад і масло в мікрохвильовці. Перемішати, трохи остудити.
  2. Додати яйця і цукор, збити міксером.
  3. Всипати борошно, розпушувач і сіль, не перестаючи мішати.
  4. Збити всі інгредієнти для сирної начинки блендером.
  5. Викласти в чашу мультиварки, змащену маслом, половину тіста. Зверху розподілити сирну начинку і вишню. Залити тістом.
  6. Готувати пиріг в режимі "Випічка" 50 хвилин. Акуратно перевернути на тарілку і дати охолонути.
  7. Для глазурі розтопити шоколад з вершками, полити пиріг. Прикрасити за бажанням.

Порада: якщо у вас немає мультиварки, печіть пиріг в розігрітій до 180 °С духовці.

Тертий пиріг з вишнею

Тертий вишневий пиріг
Тертий вишневий пиріг

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 3,5 – 4 склянки борошна
  • 200 г м'якого вершкового масла
  • 2/3 склянки цукру
  • 2 яйця
  • 2 ст.л. сметани
  • 1 ч.л. розпушувача
  • Щіпка морської солі

Для начинки:

  • 200 г вишень
  • 1/2 склянки цукру
  • Жменя волоських горіхів

Спосіб приготування:

  1. Збити яйця з цукром в густу піну, змішати з вершковим маслом. Додати густу сметану, ретельно перемішати.
  2. Борошно просіяти з розпушувачем. Поступово змішуючи борошно з яєчно-масляною масою, замісити густе тісто. Загорнути його в плівку і покласти в холодильник на 2 години або в морозильну камеру на 30 хвилин.
  3. Застелити пергаментним папером і злегка присипати борошном. Розділити тісто на дві нерівні частини. Меншу частину повернути в холодильник. Більшу частину натерти на крупній тертці прямо на пергамент, розрівняти.
  4. Порубати горіхи. На тісто викласти ягоди без кісточок, посипати цукром і колотими горіхами. Натерти зверху тісто.
  5. Випікати пиріг в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці 40-50 хвилин.
  6. Вийняти готовий вишневий пиріг з духовки. Відразу ж нарізати його на квадратики і перекласти на решітку. Остудити і подавати разом з чаєм або кавою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити ліниві вареники з вишнею , А також розповідали, як приготувати вишню у власному соку .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти