Випічка з вишнею відрізняється великою різноманітністю. Це пироги і пиріжки із здобного дріжджового тіста, тарту з яєчно-вершковою заливкою, бісквіти, кекси, а також пироги з ніжного шаруватого тіста.
У випічці вишня чудово поєднується з шоколадом, горіхами, прянощами і ароматним алкоголем. Замість свіжої вишні у випічці завжди можна використовувати заморожену, попередньо розморозивши її (якщо в рецепті не сказано іншого).
Віденський пиріг з вишнею від Юлії Висоцької


Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 400 г вишні
- 200 г борошна
- 190 г вершкового масла
- 140 г дрібного цукру або цукрової пудри
- 4 яйця
- 50 г мигдальних пластівців
- 50 г цукрової пудри
- 1 ч. л. розпушувача
- 1/4 ч. л. ванільного екстракту
- 1 щіпка морської солі

Спосіб приготування:
- Духовку попередньо розігріти до 180 °С.
- Заморожену вишню розморозити.
- Борошно просіяти.
- Збити 180 г попередньо розм'якшеного вершкового масла з цукром до стану легкого крему.
- Продовжуючи збивати, по одному ввести яйця, потім половину борошна, дрібку солі, розпушувач і ванільний екстракт. Додати борошно, що залишилося.
- Форму для випічки змастити вершковим маслом, викласти тісто, а зверху розмістити якомога більше вишні.
- Присипати пиріг різаним мигдалем і випікати в розігрітій духовці 30-35 хвилин. Перевірити готовність, проткнувши сірником, – вона повинна залишитися сухою.
- Готовий пиріг посипати цукровою пудрою. Можна доповнити десерт ложкою збитих вершків.
Заливний пиріг з вишнею

Час приготування:
- 2 години
Складові:
- 350-400 г борошна
- 2 яєчних жовтки
- 150 г цукру
- 150 г вершкового масла кімнатної температури
- 100 г сметани
- 1 ч.л. розпушувача
- 2 ст.л. крохмалю для посипання тіста
Дивіться відео, як спекти вишневий пиріг від Григорія Германа:
Для начинки:
- 300 г вишні
- 250 г сметани
- 230 г цукру
- 1 ст. л. ванільного цукру
- 1 яйце
- 60 г борошна
Спосіб приготування:
- Просіяти борошно з розпушувачем.
- Цукор розтерти з яєчними жовтками. Додати масло і сметану. Збити до повного розчинення цукру.
- Додати масляну суміш до борошна, замісити м'яке тісто в мисці. Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 40-60 хвилин.
- Розігріти духовку до 180 °С. Змастити форму діаметром 26 см маслом і поставити на холод.
- Приготувати начинку: збити до однорідності цукор, ванільний цукор, сметану, яйце, поступово додавати борошно.
- Дістати тісто і форму з холодильника. Тісто рівномірно розподілити руками по формі; сформувати бортики. Наколоти виделкою в декількох місцях. Посипати крохмалем.
- Зверху рівномірно розкласти вишню (якщо ягоди заморожені, розморожувати їх не потрібно). Залити кремом і злегка струсити, щоб він краще розподілився.
- Випікати пиріг при 180 °С, приблизно 50-60 хвилин.
- Готовий заливний вишневий пиріг остудити і прибрати в холодильник на 2-3 години.
Вишневий пиріг зі штрейзелем

Час приготування:
- 2 години
Складові:
Для тіста:
- 200 г борошна
- 125 г сиру 9%
- 3 ст.л. молока
- 1 яйце
- 60 г цукру
- Сіль
Для штрейзеля:
- 100 г борошна
- 30-50 г вершкового масла, розтопленого
- 50 г цукру
- Сіль
Для начинки:
- 200 г вишні
- 1,5 ст.л. крохмалю
- 1 ст.л. цукру
- 100 мл вишневого соку
Спосіб приготування:
- Борошно змішати з сиром, додати яйце, сіль і цукор. Почати замішувати тісто, по столовій ложці додаючи молоко. Зібрати тісто в кулю і прибрати в холодильник приблизно на годину.
- Потім розкачати тісто і розподілити по листу.
- Приготувати штрейзель. Змішати борошно з цукром і сіллю. Влити тепле вершкове масло і перемішати до отримання крихти.
- Крохмаль розчинити в невеликій кількості холодного вишневого соку.
- Вишню покласти в сотейник, влити вишневий сік, додати цукор і корицю. Поставити на невеликий вогонь.
- Додати в сотейник крохмаль, довести до кипіння, потримати кілька хвилин і зняти з вогню. Дати охолонути.
- Розподілити вишневу суміш по тісту. Посипати крихтою і випікати при 200 ºС близько 30 хвилин (до золотистого кольору).
Корисна порада
Будьте обережні, використовуючи свіжу вишню та інші ягоди, в яких багато соку. Їх бажано змішати з ложкою крохмалю.
Шоколадно-сирний пиріг з вишнею в мультиварці

Час приготування:
- 1,5 години
Складові:
Для тіста:
- 150 г чорного шоколаду
- 150 г вершкового масла
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 100 г борошна
- 1/2 ч.л. розпушувача
- Дрібка солі
Для начинки:
- 400 г домашнього сиру
- 10 г ванільного цукру
- 100-150 г цукру
- 2 ст.л. сметани
- 1 ст.л. крохмалю
- 1 стакан розмороженої або консервованої вишні
Для глазурі:
- 50 мл чорного шоколаду
- 50 мл вершків
Спосіб приготування:
- Для тіста розтопити нарізаний шоколад і масло в мікрохвильовці. Перемішати, трохи остудити.
- Додати яйця і цукор, збити міксером.
- Всипати борошно, розпушувач і сіль, не перестаючи мішати.
- Збити всі інгредієнти для сирної начинки блендером.
- Викласти в чашу мультиварки, змащену маслом, половину тіста. Зверху розподілити сирну начинку і вишню. Залити тістом.
- Готувати пиріг в режимі "Випічка" 50 хвилин. Акуратно перевернути на тарілку і дати охолонути.
- Для глазурі розтопити шоколад з вершками, полити пиріг. Прикрасити за бажанням.
Порада: якщо у вас немає мультиварки, печіть пиріг в розігрітій до 180 °С духовці.
Тертий пиріг з вишнею

Час приготування:
- більше 3-х годин
Складові:
- 3,5 – 4 склянки борошна
- 200 г м'якого вершкового масла
- 2/3 склянки цукру
- 2 яйця
- 2 ст.л. сметани
- 1 ч.л. розпушувача
- Щіпка морської солі
Для начинки:
- 200 г вишень
- 1/2 склянки цукру
- Жменя волоських горіхів
Спосіб приготування:
- Збити яйця з цукром в густу піну, змішати з вершковим маслом. Додати густу сметану, ретельно перемішати.
- Борошно просіяти з розпушувачем. Поступово змішуючи борошно з яєчно-масляною масою, замісити густе тісто. Загорнути його в плівку і покласти в холодильник на 2 години або в морозильну камеру на 30 хвилин.
- Застелити пергаментним папером і злегка присипати борошном. Розділити тісто на дві нерівні частини. Меншу частину повернути в холодильник. Більшу частину натерти на крупній тертці прямо на пергамент, розрівняти.
- Порубати горіхи. На тісто викласти ягоди без кісточок, посипати цукром і колотими горіхами. Натерти зверху тісто.
- Випікати пиріг в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці 40-50 хвилин.
- Вийняти готовий вишневий пиріг з духовки. Відразу ж нарізати його на квадратики і перекласти на решітку. Остудити і подавати разом з чаєм або кавою.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити ліниві вареники з вишнею , А також розповідали, як приготувати вишню у власному соку .