Ліниві вареники з сиру з вишнею – дуже смачна страва, яка відмінно підійде для літнього сніданку. Для них можна використовувати як свіжі, так і заморожені ягоди без кісточок.
До столу ліниві вареники подають разом зі сметаною. Крім цього, їх можна доповнити медом, варенням, свіжими ягодами або фруктами.
Ліниві вареники з вишнею
![Ліниві вареники з вишнею Ліниві вареники з вишнею](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/5f0/812/bb4/5f0812bb4742e.jpg.webp)
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 147 ккал на 100 г
Складові:
- 500 г м'якого сиру
- 1 яйце
- 2 ст. л. манки
- 3 ст. л. борошна
- 3-4 ст. л. цукру
- 100 г вишні
- Сметана – для подачі
![Вареники з вишнею](https://cdn.segodnya.ua/i/image_100x100/media/image/5ef/1d1/23e/5ef1d123e174f.jpg.webp)
Спосіб приготування:
- До сиру додати яйце і цукор. Розім'яти і перемішати все виделкою. Додати манну крупу і борошно. Перемішати.
- На тарілку насипати трохи борошна. Сформувати з тіста коржик. Покласти на нього вишню без кісточки.
- Заліпити зверху і скачати кульку. Можна просто відокремити ложкою потрібний за розміром шматочок тіста, втиснути в нього вишню і надати форму кулі.
- Закип'ятити воду, трохи посолити і опустити в неї кульки.
- Варіння займає приблизно 5-6 хвилин, при активному кипінні. Коли вареники будуть готові, вони спливуть.
- Подавайте ліниві вареники разом зі сметаною і будь-якими свіжими ягодами.
Корисна порада
Коли ви приготуєте тісто, накрийте його плівкою і приберіть на 10-15 хвилин в морозилку. Або поставте ввечері в холодильник, якщо збираєтеся робити вареники на сніданок. Тісто постоїть на холоді і вам не доведеться додавати в нього зайвої муки.
Дивіться відео, які заготовки можна зробити з вишні:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити вареники на кефірі з сирною начинкою . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами тіста і начинок для несолодких вареників .