Повітряний клафуті з млинцевого тіста з кислуватими ягідками вишні – чудовий десерт родом з Франції. Класичним вважається варіант з додаванням свіжої вишні чи черешні з кісточками.
Основа клафуті – доволі рідке тісто з яєць, борошна, молока і цукру. Іноді в десерт кладуть вершкове масло, ваніль, корицю, фруктові лікери та ром.
Клафуті з вишнею в духовці
Час приготування:
- 1 година 30 хвилин
Калорійність:
- 162 ккал на 100 г
Складові:
- 500 г вишень
- 250 мл молока
- 10 г вершкового масла
- 100 г борошна
- 100 г цукру
- 3 яйця
- Насіння і половина стручка ванілі
Спосіб приготування:
- Вишні розморозити і злити зайвий сік.
- Нероз'ємну форму для запікання змастити вершковим маслом. Викласти ягоди в один шар, за бажанням присипати цукром (1-2 ст.л.).
- Молоко нагріти в сотейнику разом з насінням і половиною стручка ванілі. Остудити до кімнатної температури і процідити молоко через дрібне сито.
- У мисці збити яйця з цукром. Додати просіяне борошно і перемішати масу віночком, щоб не було грудок.
- Невеликими порціями влити молоко, перемішати. Тісто має бути однорідним і досить рідким. Вилити його на вишню.
- Відправити клафуті на 40 хвилин в розігріту до 200 °С духовку.
Як подавати клафуті
Готовий десерт перед подачею остудити у формі і посипати цукровою пудрою. Клафуті смачно їсти теплим разом з кулькою морозива.
Дивіться відео, як спекти смачний вишневий пиріг:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати клафуті з полуницею, а також ділилися рецептом клафуті з персиками.