Класичний угорський штрудель – це тонке витяжне тісто і велика кількість солодкої яблучної начинки, в яку часто додають родзинки і горіхи.
Приготування тіста – процес відповідальний, адже від того, яким воно вийде, залежить смак і вигляд майбутнього штруделя. Щоб перевірити консистенцію тіста, потрібно підкласти під нього долоню: воно повинно бути еластичним і облягати вашу руку.
Штрудель з яблуками, родзинками і мигдалем
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 322 ккал на 100 г
Складові:
- 100 мл теплої води
- 2 жовтки
- 2 ст. л. розтопленого вершкового масла
- Дрібка солі
- 150-200 г борошна
Для начинки:
- 1 кг яблук
- 1-2 ст. л. лимонного соку
- 100 г родзинок
- 75 г рубленого мигдалю
- 50-70 г розтопленого вершкового масла
- 1 ч. л. кориці
- 70-100 г цукру
- 100 г сметани (за бажанням)
- 2-3 ст. л. панірувальних сухарів
- Цукрова пудра – для посипання
Дивіться відео, як зробити солодкий яблучний хліб:
Спосіб приготування:
- Із зазначених продуктів замісити гладеньке тісто, зробити з нього кулю. Змастити олією, накрити, залишити на 1 годину.
- Яблука очистити і порізати невеликими кубиками, змішати з мигдалем, родзинками, корицею і лимонним соком.
- Духовку нагріти на 200 ºС, застелити деко промасленим пергаментом.
- Тісто ще раз вимісити (без борошна), кілька разів відбити об стіл. Спочатку трохи розкачати тісто на столі, потім перенести на тканину, посипану борошном, розкатати в тонкий пласт. Тісто має практично просвічуватися. Краї обрізати.
- Змастити пласт половиною вершкового масла, посипати сухарями і намазати сметаною. Розподілити яблука рівним шаром, посипати цукром, згорнути обережно рулетом, перенести на деко, краї защипнути, зверху штрудель змастити вершковим маслом.
- Випікати штрудель 30-40 хвилин.
Як подавати штрудель
Остудити на решітці, посипати цукровою пудрою. Подавати разом з кулькою ванільного морозива.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати яблучний штрудель з тіста філо.