I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як спекти штрудель з яблуками, родзинками і мигдалем

Рецепт справжнього штруделя з витяжного тіста з яблучною начинкою

Класичний угорський штрудель – це тонке витяжне тісто і велика кількість солодкої яблучної начинки, в яку часто додають родзинки і горіхи.

Приготування тіста – процес відповідальний, адже від того, яким воно вийде, залежить смак і вигляд майбутнього штруделя. Щоб перевірити консистенцію тіста, потрібно підкласти під нього долоню: воно повинно бути еластичним і облягати вашу руку.

Реклама

Штрудель з яблуками, родзинками і мигдалем

Яблучний штрудель
Яблучний штрудель

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Калорійність:

  • 322 ккал на 100 г

Складові:

  • 100 мл теплої води
  • 2 жовтки
  • 2 ст. л. розтопленого вершкового масла
  • Дрібка солі
  • 150-200 г борошна

Читайте також:

Реклама

Для начинки:

  • 1 кг яблук
  • 1-2 ст. л. лимонного соку
  • 100 г родзинок
  • 75 г рубленого мигдалю
  • 50-70 г розтопленого вершкового масла
  • 1 ч. л. кориці
  • 70-100 г цукру
  • 100 г сметани (за бажанням)
  • 2-3 ст. л. панірувальних сухарів
  • Цукрова пудра – для посипання

Дивіться відео, як зробити солодкий яблучний хліб:

Спосіб приготування:

  1. Із зазначених продуктів замісити гладеньке тісто, зробити з нього кулю. Змастити олією, накрити, залишити на 1 годину.
  2. Яблука очистити і порізати невеликими кубиками, змішати з мигдалем, родзинками, корицею і лимонним соком.
  3. Духовку нагріти на 200 ºС, застелити деко промасленим пергаментом.
  4. Тісто ще раз вимісити (без борошна), кілька разів відбити об стіл. Спочатку трохи розкачати тісто на столі, потім перенести на тканину, посипану борошном, розкатати в тонкий пласт. Тісто має практично просвічуватися. Краї обрізати.
  5. Змастити пласт половиною вершкового масла, посипати сухарями і намазати сметаною. Розподілити яблука рівним шаром, посипати цукром, згорнути обережно рулетом, перенести на деко, краї защипнути, зверху штрудель змастити вершковим маслом.
  6. Випікати штрудель 30-40 хвилин.

Як подавати штрудель

Остудити на решітці, посипати цукровою пудрою. Подавати разом з кулькою ванільного морозива.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати яблучний штрудель з тіста філо.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти