Рогалики з вишнею – проста і смачна домашня випічка. Актриса і ведуча Лілія Ребрик в своєму Instagram поділилася рецептом рогаликів, який дістався їй від мами. Лілія зізналася, що обожнювала це печиво в дитинстві, а зараз його люблять і її дочки.
Рогалики з вишнею
Час приготування:
- 3 години
Калорійність:
- 253 ккал на 100 г
Складові:
- 2 склянки борошна
- 1 пакет вершкового маргарину (маленький шматочок залишаємо, щоб змастити деко)
- 1 жовток
- 1/3 склянки сметани
- Вишня
Спосіб приготування:
- Розітріть руками борошно і маргарин, додайте жовток, сметану і замісіть тісто. Накрийте його плівкою. Поставте на 1-2 години в холодильник.
- Вишню помийте, видаліть кісточки і складіть в друшляк, щоб стік зайвий сік.
- Тісто розділіть на 4 частини. Розкачайте, розділіть ножем на 8 трикутників. На край кожного шматочка покладіть по 2-3 вишеньки і сформуйте рогалик.
- Деко змастіть маргарином і злегка присипте борошном. Випікайте близько 20 хвилин при температурі 180 °С.
- Готові рогалики прикрасьте цукровою пудрою.
Корисна порада
Якщо ви поспішаєте, поставте тісто в морозильну камеру на 30 хвилин.
Дивіться відео, як зробити незвичайні бутерброди від Лілії Ребрик:
Нагадаємо, раніше Лілія Ребрик ділилася рецептом незвичайних тушкованих сирників. Ведуча також розповіла, як зробити швидкий домашній лимонад.