У кожному домі напевно є фірмовий рецепт пиріжків з яблуками. Наш варіант підкуповує своєю простотою і доступністю. Такі пиріжки завжди вдаються і виходять дуже пухкими, м'якими і ніжними.
Дріжджові пиріжки з яблуками "П'ятірочка"
Час приготування:
- 3 години
Калорійність:
- 241 ккал на 100 г
Складові:
- 500 мл молока
- 5 столових ложок цукру
- 5 столових ложок олії
- 50 г свіжих дріжджів
- дрібка солі
- 5 склянок борошна + для розкачування
- збите яйце
Для начинки:
- яблука
- цукор
- кориця
Дивіться відео, як зробити яблука з крамблем:
Спосіб приготування:
- Молоко, цукор і олію змішати у мисці і довести до кипіння.
- Вимкнути вогонь і залишити на півгодини, щоб суміш охолола.
- Додати розкришені свіжі дріжджі, залишити на 5 хвилин.
- Всипати просіяне борошно, додати дрібку солі і за допомогою двох столових ложок замісити густе і липке тісто.
- Накрити його рушником і поставити в тепле місце.
- Відокремити шматок тіста, злегка обваляти його в борошні і зробити ковбаску. Розрізати її на шматочки, акуратно розкатати.
- У центр покласти шматочки яблук, посипати їх цукром і меленою корицею до смаку. Защипати краї.
- Викласти заготовки на змащений олією і присипаний борошном лист. Змастити збитим яйцем.
- Випікати пиріжки в розігрітій до 180-200 °С духовці близько 20 хвилин.
- Перекласти на тарілку, накрити рушником і дати трохи охолонути.
Корисна порада
У начинку можна додати родзинки, ваніль і терту лимонну цедру.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пісних пиріжків з яблуками. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати яблучні пиріжки з листкового тіста.