I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як засолити огірки і заморозити ягоди – секрети заготовки від Зіброва, Сумської і Клопотенко

Солять, консервують і морозять. Українські зірки свою творчість демонструють не тільки на сцені, а й на кухні. Дізнайтеся, як засолити огірки, щоб вони хрустіли, а банки не "зірвало".
Павло Зібров, Ольга Сумська та Євген Клопотенко поділилися рецептами заготовок на зиму
Павло Зібров, Ольга Сумська та Євген Клопотенко поділилися рецептами заготовок на зиму

Актриса Ольга Сумська поділилася секретом варення від своєї бабусі, а співак Павло Зібров – фірмовим заморожуванням ягід. Раніше Ольга Сумська поділилася рецептами улюблених страв.

Реклама

Актриса Ольга Сумська консервує свіжу перемелену ягоду з цукром. Поділилася навіть секретом своєї бабусі, що робити, щоб варення не взялося цвіллю. Для цього, каже актриса, необхідно відрізати шматочки паперу по діаметру банки і занурити їх в горілку або щось міцне на три хвилини. Після цього потрібно вкласти папірці в банки і накрити зверху кришкою.

Акторка Ольга Сумська
Акторка Ольга Сумська / Фото: instagram.com/olgasumska

Співак Павло Зібров на своїй дачі під Києвом возиться кожен день. Схрещує сливи з абрикосами, вирощує ожину, полуницю і малину. Все, що не встиг доїсти в свіжому вигляді – зберігає на зиму:

Реклама

Збираю і закладаю в одноразовий великий стаканчик і в морозильні камери. Взимку дістаю порцію невелику, або на кисіль, або на компоти, або на желе і до столу прекрасні ягоди.

Співак Павло Зібров
Співак Павло Зібров

Поласувати домашнім любить і співачка Катерина Бужинська, правда до власних заготовок, зізнається, справа ще не дійшла – їсть мамине. Там, каже, що є супер смачні інгредієнти:

Пам'ятаю, як мама замість оцту клала аличу і ці помідори були, ніжні такі, ароматні. Я скажу, що цим жінкам потрібно поставити пам'ятник за життя, тому що я пам'ятаю, скільки кілограмів було овочів у нас на кухні, і ці банки, і кришки, і як це все непросто, але взимку їсти було дуже смачно.

Співачка Катерина Бужинська
Співачка Катерина Бужинська

Реклама

А щоб було смачніше, та ще й хрустіло – є корисні поради, говорить шеф-кухар Євген Клопотенко. Для власного рецепту солоних огірків вибирає невеликі плоди, додає кріп, листя вишні, смородини, хрону. А ще часник, лавровий лист і перець. Все заливає особливим маринадом з кетчупом чилі.

Євген Клопотенко
Євген Клопотенко

Шеф-кухар також поділився секретом, як закривати огірки, щоб у них кришки не зірвало:

Для того, щоб у ваших огірків не зірвалися банки, треба максимально доверху наливати гарячу воду. Потім, коли вода охолоне, то кришка дуже щільно візьметься і потім її буде важко відкривати.

Читайте також про інших рецептах заготовок на зиму:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти