Куди поїхати у відпустку

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Як вибрати якісне масло: прості лайфгаки від експертів

Ці поради допоможуть вам купити смачне вершкове масло

Вершкове масло – продукт, без якого важко уявити кашу або молоду картопельку. Однак серед такого розмаїття на полицях магазинів не знаєш, яке вершкове масло вибрати. У програмі "Ранок з Україною", яка виходить на телеканалі "Україна", експерти розповіли, як перевірити якість масла.

Як вибрати вершкове масло в магазині

Як вибрати масло
Як вибрати масло / Фото: Depositphotos

Справжнє вершкове масло обов'язково виготовлене за державними стандартами, має жирність до 83% і складається або з вершків, або з коров'ячого молока. Тому такий продукт дешевим не буває. Для виготовлення 200 г масла потрібно 4 л молока, відповідно, пачка якісного масла не може коштувати менше 40 гривень. Але на полицях супермаркетів, говорять ведучі Марія Мельник і Григорій Герман, можна побачити різне маркування масла: екстра, селянське, бутербродне. Експерт із захисту прав споживачів пояснює, яка між ними різниця.

Читайте також:

"Бутербродне масло має найнижчу жирність, селянське – середню, а екстра – найвищу, 82-83% жирність. Тобто сказати, що масло 83% жирності краще, ніж 60%, ми не можемо. Це не впливає на якісні та безпечні показники", – переконує експерт із захисту прав споживачів Владислава Миронова.

Як перевірити якість вершкового масла вдома

Гарне масло володіє вершковим смаком
Гарне масло володіє вершковим смаком / Фото: Depositphotos

Експерти вважають: щоб перевірити, яке масло ви купили – справжнє чи підробку, без лабораторних досліджень не обійтися. Однак є кілька лайфгаків, як можна проконтролювати якість масла в домашніх умовах. Перший – спробувати його на смак.

В тренді

"Смак масла обов'язково має бути вершковим. Коли ви його ковтаєте, смак повинен розкриватися, і має залишатися відчуття молока, вершків, сметани", – коментує шеф-кухар Ігор Брагін.

Дивіться відео про секрети вибору вершкового масла:

Наступний спосіб – кинути шматочок у гарячу воду. Під час перемішування справжнє масло буде однорідним. Але є ще один фірмовий спосіб, яким користуються навіть на кухні ресторанів.

"Відрізаємо шматочок масла, кладемо на розжарену сковороду і дивимося, як воно себе поводить. Гарне має рівномірно розтанути і віддати смак вершкового масла", – зазначив шеф-кухар.

Нагадаємо, раніше ми ділилися порадами, як вибрати кабачкову ікру, а також писали, як визначити якісний кефір.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Робити зарядку для ніг
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти