Гарбузове насіння – смачний і корисний продукт, багатий вітамінами, мікро- і макроелементами та іншими цінними речовинами. Смажене насіння гарбуза можна їсти як здоровий перекус, додавати в салати, супи, гранола, соуси, печиво та пироги.
Дивіться відео, як правильно зберігати крупи і спеції:
Ми розповімо, як правильно підсушити гарбузове насіння в духовці, і як їх потрібно зберігати в домашніх умовах.
Замочіть насіння в холодній воді
Розріжте гарбуз на частини, дістаньте насіння. Помістіть насіння у велику миску, наповнену холодною водою. Це допоможе легше видалити волокна.
Обсушити насіння
Приберіть залишки волокон і викладіть гарбузове насіння на паперовий рушник в один шар. Дайте насінню обсохнути.
Викладіть насіння на деко
Після того, як насіння повністю висохне, налийте 1-2 столові ложки оливкової олії на невеликий металевий лист. Кількість олії залежить від кількості насіння, яке ви хочете підсмажити. Олії повинно бути стільки, щоб злегка покрити кожну насінину.
Додайте гарбузове насіння, перемішайте його з олією і розподіліть рівним шаром по всій поверхні дека. За бажанням щедро посипте сіллю і спеціями (можна використовувати паприку, кайенський перець, кумін, сушений часник).
Підсмажте гарбузове насіння
Запікайте насіння при температурі 180 С впродовж 15 хвилин або до золотистого кольору. Ви можете поїсти насіння відразу або перекласти їх в герметичний контейнер і зберігати протягом тижня.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом маринованого гарбуза.