Курка в кисло-солодкому соусі з ананасами: рецепт дня

Готуємо курку на сковороді по-китайськи
Курка в кисло-солодкому соусі
Курка в кисло-солодкому соусі

Кисло-солодкий соус широко використовується в китайській кухні. Пропонуємо вам рецепт приготування курки з овочами в кисло-солодкому соусі . Кращий гарнір до такої страви – відварений рис.

Дивіться відео, як зробити коропа по-азійському:

Реклама

Читайте також:

Курка в кисло-солодкому соусі

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 250 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • Філе курки – 600 г
  • Консервовані ананаси – 250 г
  • Імбир – 3 см
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Картопляний крохмаль – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Томатний соус – 1 ст. л. з гіркою
  • Насіння кунжуту – 1 ст. л.
  • Білий бальзамічний оцет – за смаком
  • Свіжозмелений чорний перець – за смаком
  • Перець чилі – за смаком
  • Сіль за смаком
  • М'ята – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Промити під проточною водою куряче філе і обсушити його паперовим рушником. Зняти плівки, видалити жир і нарізати невеликими кубиками. Обваляти їх в картопляному крохмалі.
  2. Розігріти сковороду з олією і на середньому вогні обсмажити курячі кубики з усіх боків до рум'янцю.
  3. Відкрити банку консервованих ананасів і злити сироп. Шматочки ананаса відправити в сковороду до курячим кубиках, туди ж додати томатний і соєвий соуси, добре перемішати.
  4. Спробувати на смак – якщо надто солодко, додати трохи білого бальзамічного оцту. Знову все ретельно перемішати і смажити ще 10 хвилин.
  5. Натерти на дрібній тертці імбир, дрібно нарізаємо перець чилі і видавити через прес часник. Додати в сковороду, посолити і смажити ще п'ять хвилин.
  6. Вимкнути плиту, блюдо в сковороді накрити кришкою і залишити на 10 хвилин настоятися.
  7. В окремому посуді відварити рис, викласти його на блюдо, зверху – кубики курячого філе в кисло-солодкому соусі з ананасами і посипати насінням кунжуту. Прикрасити листочками м'яти.

Корисна порада

Обваляти в паніровці шматочки курячого м'яса буде легше, якщо скласти їх в целофановий пакет, насипати туди крохмаль і добре струсити. У цьому випадку вони рівномірно обваляти в крохмалі, а надлишки залишаться на дні пакету.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати рибу в кисло-солодкому соусі з ананасами. "Сьогодні" також ділилися рецептом карі з куркою і картоплею .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти