Кисло-солодкий соус широко використовується в китайській кухні. Пропонуємо вам рецепт приготування курки з овочами в кисло-солодкому соусі . Кращий гарнір до такої страви – відварений рис.
Дивіться відео, як зробити коропа по-азійському:
Курка в кисло-солодкому соусі
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 250 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Філе курки – 600 г
- Консервовані ананаси – 250 г
- Імбир – 3 см
- Рослинна олія – 2 ст.л.
- Картопляний крохмаль – 2 ст. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Часник – 1 зубчик
- Томатний соус – 1 ст. л. з гіркою
- Насіння кунжуту – 1 ст. л.
- Білий бальзамічний оцет – за смаком
- Свіжозмелений чорний перець – за смаком
- Перець чилі – за смаком
- Сіль за смаком
- М'ята – для прикраси
Спосіб приготування:
- Промити під проточною водою куряче філе і обсушити його паперовим рушником. Зняти плівки, видалити жир і нарізати невеликими кубиками. Обваляти їх в картопляному крохмалі.
- Розігріти сковороду з олією і на середньому вогні обсмажити курячі кубики з усіх боків до рум'янцю.
- Відкрити банку консервованих ананасів і злити сироп. Шматочки ананаса відправити в сковороду до курячим кубиках, туди ж додати томатний і соєвий соуси, добре перемішати.
- Спробувати на смак – якщо надто солодко, додати трохи білого бальзамічного оцту. Знову все ретельно перемішати і смажити ще 10 хвилин.
- Натерти на дрібній тертці імбир, дрібно нарізаємо перець чилі і видавити через прес часник. Додати в сковороду, посолити і смажити ще п'ять хвилин.
- Вимкнути плиту, блюдо в сковороді накрити кришкою і залишити на 10 хвилин настоятися.
- В окремому посуді відварити рис, викласти його на блюдо, зверху – кубики курячого філе в кисло-солодкому соусі з ананасами і посипати насінням кунжуту. Прикрасити листочками м'яти.
Корисна порада
⠀
Обваляти в паніровці шматочки курячого м'яса буде легше, якщо скласти їх в целофановий пакет, насипати туди крохмаль і добре струсити. У цьому випадку вони рівномірно обваляти в крохмалі, а надлишки залишаться на дні пакету.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати рибу в кисло-солодкому соусі з ананасами. "Сьогодні" також ділилися рецептом карі з куркою і картоплею .