З моркви можна не тільки зробити салат, але і приготувати чудову випічку до сімейного чаювання. Ми радимо спекти простий морквяний пиріг з волоськими горіхами і кремом з вершкового сиру.
Дивіться відео, як спекти пиріг з апельсинами і морквою:
Морквяний пиріг з волоськими горіхами
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 220 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 250 г моркви
- 190 г борошна
- 100 г цукру
- 60 г волоських горіхів
- 2 яйця
- 65 мл олії
- 1 ч.л. розпушувача
- Цедра 1/2 лимона
- Цедра 1/2 апельсина
- 1/4 ч.л. імбиру
- 1/2 ч.л. кориці
- Щіпка мускатного горіха
Для крему:
- 150 г вершкового сиру
- 60 г цукрової пудри
Спосіб приготування:
- Моркву очистити, подрібнити в блендері.
- Горіхи підсмажити на сухій сковороді, залишити остигати, потім порубати ножем.
- Борошно змішати з розпушувачем, цедрою, імбиром, корицею і мускатним горіхом.
- Яйця збити з цукром, додати олію. Змішати з борошном, додати горіхи і моркву.
- Викласти тісто в змащену маслом форму, випікати при 175 ºС близько години, дати охолонути.
- Вершковий сир змішати з цукровою пудрою, намазати пиріг кремом.
Як подавати пиріг
Їжте пиріг охолодженим разом з чаєм або кавою. Десерт за бажанням можна прикрасити горіхами, марципановими морквинами, колотими горіхами або кокосовою стружкою.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати морквяний кекс . "Сьогодні" також ділилися рецептом заливного морквяного пирога .