I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Рецепти пишних біляшів з м'ясною начинкою

Біляші як в їдальні з фаршем
Біляші з фаршем, рецепт на дріжджах
Біляші з фаршем, рецепт на дріжджах

Біляші готують з прісного або дріжджового тіста з фаршем або дрібно рубаним м'ясом. Відмінність біляшів від смаженого пиріжка – форма у вигляді коржа і отвір зверху.

Дивіться відео, як вибрати якісний фарш:

Реклама

Традиційна начинка для біляшів – це м'ясний фарш, що складається з баранини, курятини, або суміші свинини і яловичини.

Читайте також:

Реклама

Біляші з м'ясною начинкою

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

Реклама
  • 427 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 800 г змішаного фаршу
  • 2 цибулини
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • Сіль, перець – за смаком
  • 1/2 склянки олії

Для дріжджового тіста:

  • 375 мл молока 2,5%
  • 1 пачка сухих дріжджів
  • 650 г борошна
  • 50-70 г вершкового масла
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Для приготування тіста у великій мисці розведіть сухі дріжджі в теплому молоці разом з цукром. Додайте трохи борошна і перемішайте – опара повинна вийти консистенції сметани. Накрийте миску рушником і поставте опару в тепле місце підходити (можна поставити опару в духовку на найнижчу температуру).
  2. Коли опара збільшиться в об'ємі і почне пузиритися, додайте в неї розтоплене вершкове масло і сіль. Всипте просіяне борошно і замісіть м'яке еластичне тісто. Знову накрийте миску рушником і поставте в тепле місце на годину. Тісто має збільшитися в об'ємі вдвічі.
  3. Приготуйте начинку. Цибулю дрібно порубати, змішайте з фаршем. Приправте сіллю і перцем і добре вимісити. Влийте холодну воду і сік лимона, знову добре перемішайте.
  4. Тісто, що підійшло, ще раз вимісіть і розділіть на невеликі шматочки розміром трохи більше волоського горіха. На присипаної борошном поверхні розкачайте кілька кульок в коржі товщиною приблизно 0,3 см.
  5. На середину кожного коржика викладіть фарш. Підніміть краї коржів і защипніть, залишаючи отвір нагорі, як у ватрушки. Готові біляші накрийте рушником і приготуйте нові, поки не закінчиться тісто.

Як смажити біляші

У сковороді з високими бортиками розігрійте олію – влийте її стільки, щоб над поверхнею був приблизно сантиметр олії. У розігрітую олію викладіть біляші отвором вниз і смажте до рум'янцю. Якщо біляші темніють занадто швидко, зменшіть нагрів. Переверніть біляші і обсмажте з іншого боку, викладіть на застелену паперовими рушниками тарілку.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом слойок з фаршем, сиром і зеленню . "Сьогодні" також писали, як приготувати м'ясну запіканку з фаршу .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти