Карі – це не тільки суміш спецій , А й апетитне індійське блюдо. Його зазвичай готують з м'яса (найчастіше курки) і овочів. Зустрічаються і веганські версії.
Дивіться відео, як приготувати курячі мафіни:
Завдяки великій кількості зігріваючих спецій, це блюдо дуже актуально в холоди. Ми поділимося рецептом зимового карі з курки і картоплі.
Карі з куркою і картоплею
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 124 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 3 ст.л. рослинної олії
- 500 г курячого філе, дрібно посіченою
- 1 цибулина, нарізана
- 3 зубчики часнику, подрібнених
- 1-2 червоних перчика чилі, подрібнених
- Імбир, шматочок розміром з великий палець, очищений і натертий
- 1/2 склянки води або бульйону
- 1 ст.л. суміші спецій гарам масала
- 1 ч.л. куркуми
- 1 ч.л. кумина (зіри)
- 1 ч.л. меленого коріандру
- 1 кг картоплі, нарізаного великими шматками
- 3 середніх помідора, подрібнених
- 1 стакан зеленого горошку або суміші заморожених овочів
- Сіль
- Зелень кінзи або петрушки для подачі
Спосіб приготування:
- Розігріти у великій сковороді рослинне масло, обсмажити в ньому подрібнену куряче філе до золотистого кольору. До курки додати подрібнені цибулю, часник і чилі, готувати на середньому вогні хвилин 5 до м'якості цибулі.
- Якщо любите не дуже гострі страви, кількість перцю чилі необхідно зменшити.
- Додати спеції і тертий імбир, посолити, ретельно перемішати, готувати ще кілька хвилин.
- Викласти в сковороду картоплю, залити половиною склянки води або бульйону, зменшити вогонь, накрити кришкою і готувати хвилин 15 до м'якості картоплі.
- Потім додати порізані помідори і горошок або суміш морожених овочів.
- Тушкувати карі під кришкою до готовності овочів.
- Якщо необхідно, посолити за смаком, побризкати соком лимона або лайма.
Як подавати каррі
Страву можна прикрасити свіжою зеленню. А подавати – з натуральним йогуртом або сметаною.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати карі з курки з кешью за рецептом Даші Малахової. "Сьогодні" також ділилися смажених курячих ніжок в індійських спеціях .