Смачні cирники з родзинками – що може бути краще на сніданок? Вони особливо смачні разом зі сметаною і варенням. Перед подачею їх можна посипати цукровою пудрою, прикрасити листочками м'яти і свіжими ягодами.
Сир повинен бути свіжим, з однородною текстурою. В ідеалі – без кислинки. Процент жирності – від 7 до 18.
Сирники з родзинками солодкі
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 240 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 600 г сиру (9%) або творожних сирків
- 100 г родзинок
- 1 ст.л. сметани
- 1 жовток
- 1 ч.л. солі (без верху)
- 5 ст.л. цукру
- 1,5 ст.л. манки
- Борошно або манка – для обвалювання
- Ванілін
Дивіться відео, як приготувати дієтичні сирники:
Спосіб приготування:
- Сир змішайте з сіллю і цукром, додайте ванілін. Додайте сметану і попередньо замочений ізюм.
- Додайте жовток, потім манку. Добре перемішайте і сформуйте кульки.
- Обваляйте кульки в борошні (або манці), злегка сплющуючи їх. Повинні вийти акуратні, щільні сирники.
- Розігрійте в сковороді трохи олії. Смажте сирники з двох сторін на середньому вогні до золотистої скоринки.
Корисні поради
- Не беріть дуже вологий сир;
- Додавши манну крупу, залиште тісто на 10 хвилин. Це дозволить манці набрякнути;
- У тісто додайте манку, а обваляйте в борошні. Так сирники будуть пишніше і не розваляться.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати справжній Львівський сирник . "Сьогодні" також ділилися рецептом бананових сирників .