Сангрія – ідеальний літній напій, який можна легко адаптувати на свій смак. Цей класичний іспанський коктейль традиційно готують з червоного вина і бренді. Стосовно фруктів, які потрібно додати, тут немає жорстких правил. Але справжня сангрія містить як мінімум два види плодів: цитрусові і будь-які інші.
Проста сангрія з фруктами
![Сангрія: швидкий рецепт Сангрія: швидкий рецепт](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/5f1/1b0/4cd/5f11b04cd7b8d.jpg.webp)
![](https://cdn.segodnya.ua/images/main/icons-siri.png)
Час приготування:
- 5 хвилин
Калорійність:
- 173 ккал на 100 г
Складові:
- 1/2 середнього яблука
- 1/2 середнього апельсина (плюс ще для прикраси)
- 3-4 столові ложки цукру, бажано коричневого
- 3/4 склянки апельсинового соку
- 1/3 склянки бренді
- 750 мл пляшка сухого іспанського червоного вина
- 1 стакан льоду
![](https://cdn.segodnya.ua/i/image_100x100/media/image/5dc/a8c/b48/5dca8cb48349c.jpg.webp)
Спосіб приготування:
- Яблука розріжте на четвертинки і видаліть серцевину. Не очищаючи, розріжте на шматочки.
- Апельсини наріжте разом зі шкіркою, насіння видаліть.
- Складіть яблука, апельсини і цукор в великий глек і розминайте за допомогою мадлера або дерев'яної ложки протягом 45 секунд.
- Додайте апельсиновий сік і бренді, перемішуйте 30 секунд.
- Влийте червоне вино і розмішайте. Спробуйте, за бажанням додайте ще цукру, апельсинового соку або бренді.
- Додайте лід і ще раз перемішайте, щоб остудити.
- Подавайте сангрію як є або з невеликою кількістю льоду. Прикрасьте шматочками апельсина (за бажанням).
На замітку
Зберігайте залишки в холодильнику до 48 годин, хоча найкраще пити сангрію в свіжому вигляді.
Дивіться відео, як зробити сангріту вдома:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом журавлинної сангрії з апельсином і ромом, а також писали, як зробити гранатову сангрію.