Страви з болгарського перцю приготувати дуже просто, а їх смак завжди виходить чудовим. З солодкого перцю можна зробити лечо, додати його в суп, салат або овочеве рагу.
Ділимося декількома небанальними рецептами з болгарського перцю, які обов'язково сподобаються всій родині.
Салат з курки, авокадо, перцю і апельсинів
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 1 куряче філе
- 1 авокадо
- 1 апельсин
- 1 болгарський перець
- Свіжа петрушка
- Салатне листя
Для заправки:
- 1/4 склянки діжонської гірчиці
- 1/4 склянки рідкого меду
- 1/4 склянки яблучного оцту
- 1/4 чашки оливкової олії
- 1 чайна ложка солі
- 1/4 чайної ложки чорного перцю
Дивіться відео, які овочі можна заморожувати на зиму:
Спосіб приготування:
- Куряче філе відварити у воді зі спеціями, остудити і нарізати кубиками.
- Авокадо очистити від шкірки, видалити кісточку і нарізати м'якоть кубиками.
- Апельсин почистити і розібрати на дольки. Видалити білі плівки і кісточки, розрізати на шматочки.
- Болгарський перець звільнити від серцевини, нарізати тонкими брусочками.
- Петрушку помити, розібрати на гілочки.
- Для заправки змішати всі інгредієнти в банці з кришкою і добре струснути.
- Застелити тарілку салатним листям. Додати нарізані інгредієнти, полити заправкою і прикрасити листочками петрушки.
Гуляш зі свинини з лимонним рисом від Джеймі Олівера
Час приготування:
- 3 години
Складові:
- 600 г свинячої м'якоті
- 300 г рису басматі
- 2 червоних цибулини
- 450 г запечених консервованих перців
- 400 г нарізаних помідорів
- 1 лимон
- 1 маленький пучок петрушки
- 2 свіжих червоних перці чилі
- 3 свіжих лаврових листки
- 1 ст.л. просіяного борошна
- 2 ч. л. кмину
- 1 ч. л. копченої паприки
- Щіпка пекучого перцю
- 1 ст.л. сушеної материнки
- 500 мл курячого бульйону
- 150 мл сметани
- 1 ст.л. червоного винного оцту
- 25 г масла вершкового
- Оливкова олія
- Морська сіль, чорний перець
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 ºC. Візьміть велику жаростійку каструлю і поставте її на вогонь.
- Викладіть свинину в миску і посипте її борошном, морською сіллю і перцем. Акуратно перемішайте м'ясо, щоб воно рівномірно покрилося паніруванням. Додайте в каструлю оливкову олію, потім за допомогою кухонних щипців викладіть шматки м'яса. Смажте до появи характерної скоринки з обох сторін.
- Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Промийте листя петрушки і дрібно наріжте їх. Коли свинина буде досить засмажена, перекладіть в каструлю цибулю, подрібнені стебла петрушки, кмин, паприку, перець і материнку. Зменшіть вогонь до середнього значення і готуйте до м'якості овочів, постійно помішуючи їх.
- Викладіть консервовані перці на сито, а потім наріжте середніми шматочками. Додайте в каструлю оцет, потім вилийте сік з перців, бульйон, покладіть помідори. Добре перемішайте і доведіть все до кипіння. Потім накрийте посуд кришкою і продовжіть приготування страви в духовці протягом 1 години 45 хвилин.
- Далі розріжте зелені та червоні перці чилі, очистіть їх і дрібно наріжте. Дрібно натріть цедру лимона в маленьку миску і додайте туди весь сік з нього. Коли час приготування гуляшу зі свинини складе 1 годину і 15 хвилин, наповніть і закип'ятіть чайник.
- Розтопіть вершкове масло у великій каструлі з антипригарним покриттям при середній температурі. Додайте рис і готуйте його протягом хвилини, потім додайте 1,3 чашки окропу, цедру лимона, сік з нього і лаврові листи. Доведіть рис до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімального значення і закрийте каструлю кришкою. Нехай готуєтся протягом 20 хвилин. Не перемішуйте рис і не знімайте кришку в цей час.
- Поки готується рис, займіться сервіровкою столу. Розкладіть необхідні прибори, поставте напої та спеції. Коли час приготування рису минув, зніміть кришку і перевірте його готовність, він повинен увібрати в себе весь бульйон. Якщо він ще не готовий, залиште його на вогні ще кілька хвилин. Коли рис буде повністю готовий, вийміть м'ясо з духовки, приправте його за смаком морською сіллю і перцем.
- Додайте в каструлю з гуляшем сметану і обережно перемішайте. Перемішайте рис виделкою. Спробуйте його на смак, додайте приправу, копчену паприку, сіль і перець і перемішайте.
- Викладіть на тарілку рис, а потім м'ясо поверх рису. Крупно наріжте листя петрушки, посипте ним гуляш зі свинини, додайте рубаний перець чилі і подавайте на стіл.
Перець, фарширований м'ясом, рисом і в'яленими помідорами
Час приготування:
- 1 година 30 хвилин
Складові:
- 12 шт. перцю "Білозерка"
- 1 цибулина
- 1 морква
- 5 ст.л. рису з гіркою
- 4 в'ялених помідори
- 500 г змішаного фаршу
- 200 г сметани
- 100 г томатного соусу
- Рослинна олія
- Сіль, перець
- Вода
Спосіб приготування:
- Покласти м'ясний фарш в миску, посолити і поперчити.
- Цибулю і моркву почистити.
- У сковороді з олією обсмажити дрібно нарізану цибулю і натерту моркву. Додати рис і готувати, поки він не просочиться олією, близько 5-7 хвилин. Якщо потрібно, влити трохи води. Зняти суміш з плити.
- Помити перець, зрізати верхівки і видалити серцевину.
- Перемішати фарш, рис і нарізані в'ялені помідори.
- Нафарширувати отриманою сумішшю перець, викласти його у велику глибоку сковороду з олією.
- Налити трохи води, посолити, накрити кришкою і тушкувати близько 40-50 хвилин.
- За 5-10 хвилин до кінця приготування змішати томатний соус і сметану, додати в сковороду. Довести до кипіння і забрати з вогню.
- Перед подачею прикрасити фарширований перець рубаною зеленню.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запіканки з курки, перцю і макаронів, а також писали, як зробити салат з болгарським перцем і ананасами.