Куди їхати у серпні

Оновлюємо гардероб

Ритуали ранку

Підкорюємо гори

Тести

Найдорожче

Що приготувати з болгарського перцю: оригінальні рецепти

Кращі ідеї смачних літніх страв з солодкого перцю

Страви з болгарського перцю приготувати дуже просто, а їх смак завжди виходить чудовим. З солодкого перцю можна зробити лечо, додати його в суп, салат або овочеве рагу.

Ділимося декількома небанальними рецептами з болгарського перцю, які обов'язково сподобаються всій родині.

Салат з курки, авокадо, перцю і апельсинів

/ Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 1 куряче філе
  • 1 авокадо
  • 1 апельсин
  • 1 болгарський перець
  • Свіжа петрушка
  • Салатне листя

Читайте також:

Для заправки:

  • 1/4 склянки діжонської гірчиці
  • 1/4 склянки рідкого меду
  • 1/4 склянки яблучного оцту
  • 1/4 чашки оливкової олії
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/4 чайної ложки чорного перцю

Дивіться відео, які овочі можна заморожувати на зиму:

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе відварити у воді зі спеціями, остудити і нарізати кубиками.
  2. Авокадо очистити від шкірки, видалити кісточку і нарізати м'якоть кубиками.
  3. Апельсин почистити і розібрати на дольки. Видалити білі плівки і кісточки, розрізати на шматочки.
  4. Болгарський перець звільнити від серцевини, нарізати тонкими брусочками.
  5. Петрушку помити, розібрати на гілочки.
  6. Для заправки змішати всі інгредієнти в банці з кришкою і добре струснути.
  7. Застелити тарілку салатним листям. Додати нарізані інгредієнти, полити заправкою і прикрасити листочками петрушки.

Гуляш зі свинини з лимонним рисом від Джеймі Олівера

Свинина з перцем
Свинина з перцем / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 3 години

Складові:

  • 600 г свинячої м'якоті
  • 300 г рису басматі
  • 2 червоних цибулини
  • 450 г запечених консервованих перців
  • 400 г нарізаних помідорів
  • 1 лимон
  • 1 маленький пучок петрушки
  • 2 свіжих червоних перці чилі
  • 3 свіжих лаврових листки
  • 1 ст.л. просіяного борошна
  • 2 ч. л. кмину
  • 1 ч. л. копченої паприки
  • Щіпка пекучого перцю
  • 1 ст.л. сушеної материнки
  • 500 мл курячого бульйону
  • 150 мл сметани
  • 1 ст.л. червоного винного оцту
  • 25 г масла вершкового
  • Оливкова олія
  • Морська сіль, чорний перець

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 ºC. Візьміть велику жаростійку каструлю і поставте її на вогонь.
  2. Викладіть свинину в миску і посипте її борошном, морською сіллю і перцем. Акуратно перемішайте м'ясо, щоб воно рівномірно покрилося паніруванням. Додайте в каструлю оливкову олію, потім за допомогою кухонних щипців викладіть шматки м'яса. Смажте до появи характерної скоринки з обох сторін.
  3. Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Промийте листя петрушки і дрібно наріжте їх. Коли свинина буде досить засмажена, перекладіть в каструлю цибулю, подрібнені стебла петрушки, кмин, паприку, перець і материнку. Зменшіть вогонь до середнього значення і готуйте до м'якості овочів, постійно помішуючи їх.
  4. Викладіть консервовані перці на сито, а потім наріжте середніми шматочками. Додайте в каструлю оцет, потім вилийте сік з перців, бульйон, покладіть помідори. Добре перемішайте і доведіть все до кипіння. Потім накрийте посуд кришкою і продовжіть приготування страви в духовці протягом 1 години 45 хвилин.
  5. Далі розріжте зелені та червоні перці чилі, очистіть їх і дрібно наріжте. Дрібно натріть цедру лимона в маленьку миску і додайте туди весь сік з нього. Коли час приготування гуляшу зі свинини складе 1 годину і 15 хвилин, наповніть і закип'ятіть чайник.
  6. Розтопіть вершкове масло у великій каструлі з антипригарним покриттям при середній температурі. Додайте рис і готуйте його протягом хвилини, потім додайте 1,3 чашки окропу, цедру лимона, сік з нього і лаврові листи. Доведіть рис до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімального значення і закрийте каструлю кришкою. Нехай готуєтся протягом 20 хвилин. Не перемішуйте рис і не знімайте кришку в цей час.
  7. Поки готується рис, займіться сервіровкою столу. Розкладіть необхідні прибори, поставте напої та спеції. Коли час приготування рису минув, зніміть кришку і перевірте його готовність, він повинен увібрати в себе весь бульйон. Якщо він ще не готовий, залиште його на вогні ще кілька хвилин. Коли рис буде повністю готовий, вийміть м'ясо з духовки, приправте його за смаком морською сіллю і перцем.
  8. Додайте в каструлю з гуляшем сметану і обережно перемішайте. Перемішайте рис виделкою. Спробуйте його на смак, додайте приправу, копчену паприку, сіль і перець і перемішайте.
  9. Викладіть на тарілку рис, а потім м'ясо поверх рису. Крупно наріжте листя петрушки, посипте ним гуляш зі свинини, додайте рубаний перець чилі і подавайте на стіл.

Перець, фарширований м'ясом, рисом і в'яленими помідорами

Фарширований перець
Фарширований перець / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година 30 хвилин

Складові:

  • 12 шт. перцю "Білозерка"
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 5 ст.л. рису з гіркою
  • 4 в'ялених помідори
  • 500 г змішаного фаршу
  • 200 г сметани
  • 100 г томатного соусу
  • Рослинна олія
  • Сіль, перець
  • Вода

Спосіб приготування:

  1. Покласти м'ясний фарш в миску, посолити і поперчити.
  2. Цибулю і моркву почистити.
  3. У сковороді з олією обсмажити дрібно нарізану цибулю і натерту моркву. Додати рис і готувати, поки він не просочиться олією, близько 5-7 хвилин. Якщо потрібно, влити трохи води. Зняти суміш з плити.
  4. Помити перець, зрізати верхівки і видалити серцевину.
  5. Перемішати фарш, рис і нарізані в'ялені помідори.
  6. Нафарширувати отриманою сумішшю перець, викласти його у велику глибоку сковороду з олією.
  7. Налити трохи води, посолити, накрити кришкою і тушкувати близько 40-50 хвилин.
  8. За 5-10 хвилин до кінця приготування змішати томатний соус і сметану, додати в сковороду. Довести до кипіння і забрати з вогню.
  9. Перед подачею прикрасити фарширований перець рубаною зеленню.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запіканки з курки, перцю і макаронів, а також писали, як зробити салат з болгарським перцем і ананасами.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Правильно перекушувати
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Джеймі Олівер радить: 17 підказок для смачної їжі
Хакнути
Сольник зірки
МОГИЛЕВСЬКА
14 серпня / 20:00
5 головних концертів серпня
Леді Гага у сукні-накидці від Valentino
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Серпень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
1 - 7 серпня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Останній місяць літа стартував
10 речей, які треба встигнути зробити у серпні
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти