Головна Сьогодні

Як зробити холодний цитрусовий чай з м'ятою

Рецепт холодного чаю з лимоном, апельсином і лаймом

На відміну від магазинного, домашній холодний чай містить набагато менше цукру, а отже, і калорій. Крім цього, в ньому немає барвників, штучних ароматизаторів та консервантів.

Ми радимо зробити незвичайний холодний чай з цитрусовим асорті і м'ятою. Ви можете взяти замість лайма ще один лимон, а апельсин замінити мандаринами.

Домашній холодний чай

Холодний чай з лимоном і м'ятою
Холодний чай з лимоном і м'ятою
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 15 хвилин

Калорійність:

  • 35 ккал на 100 г

Складові:

  • 4 ч.л. чорного чаю
  • 500 мл окропу
  • 1 лимон
  • 1 лайм
  • 1 апельсин
  • 100-150 г цукру
  • 1 л фільтрованої води
  • Лід
  • Листочки м'яти

Спосіб приготування:

  1. Чай заварити в 500 мл окропу, процідити.
  2. Лимон і апельсин розрізати на половинки, з однієї половинки кожного цитрусу натерти цедру, вичавити сік.
  3. Покласти в каструльку, туди ж додати цукор і влити воду. Поставити на маленький вогонь і нагріти до розчинення цукру.
  4. Решту фруктів нарізати тонкими кружечками.
  5. У каструлю з цукровим сиропом процідити чайну заварку, що остигла, додати половину шматочків фруктів. Дати трохи настоятися.
  6. У глечик влити холодний чай, додати шматочки фруктів, кубики льоду і листя м'яти.

Корисна порада

Замість чорного можна використовувати зелений або трав'яний чай.

Дивіться відео, як вибрати якісний чай:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити смачний домашній квас . Крім цього, Сьогодні.Lifestyle ділилися рецептами компоту із черешні .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти