На відміну від магазинного, домашній холодний чай містить набагато менше цукру, а отже, і калорій. Крім цього, в ньому немає барвників, штучних ароматизаторів та консервантів.
Ми радимо зробити незвичайний холодний чай з цитрусовим асорті і м'ятою. Ви можете взяти замість лайма ще один лимон, а апельсин замінити мандаринами.
Домашній холодний чай
![](https://cdn.segodnya.ua/images/main/icons-siri.png)
![Холодний чай з лимоном і м'ятою Холодний чай з лимоном і м'ятою](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/5f0/313/59e/5f031359e987d.jpg.webp)
Час приготування:
- 15 хвилин
Калорійність:
- 35 ккал на 100 г
Складові:
- 4 ч.л. чорного чаю
- 500 мл окропу
- 1 лимон
- 1 лайм
- 1 апельсин
- 100-150 г цукру
- 1 л фільтрованої води
- Лід
- Листочки м'яти
![Тельці люблять усе традиційне, їхній лимонад – з апельсинами](https://cdn.segodnya.ua/i/image_100x100/media/image/5ee/75a/705/5ee75a7053bb7.jpg.webp)
Спосіб приготування:
- Чай заварити в 500 мл окропу, процідити.
- Лимон і апельсин розрізати на половинки, з однієї половинки кожного цитрусу натерти цедру, вичавити сік.
- Покласти в каструльку, туди ж додати цукор і влити воду. Поставити на маленький вогонь і нагріти до розчинення цукру.
- Решту фруктів нарізати тонкими кружечками.
- У каструлю з цукровим сиропом процідити чайну заварку, що остигла, додати половину шматочків фруктів. Дати трохи настоятися.
- У глечик влити холодний чай, додати шматочки фруктів, кубики льоду і листя м'яти.
Корисна порада
Замість чорного можна використовувати зелений або трав'яний чай.
Дивіться відео, як вибрати якісний чай:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити смачний домашній квас . Крім цього, Сьогодні.Lifestyle ділилися рецептами компоту із черешні .