Компот з черешні – чудова заготовка на зиму . І не важливо, зберете ви урожай на дачі або купите ягоди на ринку, компот із черешні в холодну пору завжди буде доречним.
Головне, щоб ягоди були стиглими і солодкими, але не перезрілими. Перед приготуванням черешню потрібно обов'язково перебрати. Потім ягоди ретельно промити і відкинути на друшляк, щоб повністю стекла вода.
Черешневий компот на зиму з лимоном
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 1 кг черешні
- Сік 1 лимона
- 2 склянки цукру
- 2,5 л води
Спосіб приготування:
- Черешню перебрати, добре помити і скласти в стерилізовані банки. Повільно залити до верху окропом і залишити на 5 хвилин.
- Злити рідину в каструлю, додати цукор і лимонний сік. Довести до кипіння. Цукор повинен повністю розчинитися.
- Залити отриманим сиропом ягоди і закатати банки.
- Перевернути ємності догори дном, накрити рушниками і дати охолонути. Зберігати черешневий компот в сухому прохолодному місці.
Простий компот із черешні на зиму
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 1 кг черешні
- 1 л води
- 300 г цукру
Дивіться відео, чим корисні літні компоти:
Спосіб приготування:
- Ягоди і перебрати і видалити хвостики. Добре промити і відкинути на сито.
- Банки добре вимити і обполоснути окропом. Закласти ягоди до половини банки, залити окропом. Прикрити кришками і залишити на 20 хвилин.
- Злити воду в каструлю і додати цукор. Зварити сироп.
- Залити сироп у банки з ягодами і закупорити. Поставити в тепло на 12 годин. Остиглий компот зберігати в погребі.
Компот з черешні без кісточок
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти на 0,5-л банку:
- 1-2 склянки черешні
- 50 г цукру
- Вода
Спосіб приготування:
- Черешню перебрати, помити і видалити кісточки. Покласти в чисті банки, засипати цукром і залити окропом.
- Прикрити кришками і поставити стерилізуватися протягом 20 хвилин з моменту закипання. Закрити.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити компот з абрикосів . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами компотів і варення з вишні .