Запечені курячі крильця на мангалі – прекрасна гаряча закуска для пікніка на дачі. У нашому рецепті вони маринуються в суміші пива, кетчупа, меду та часнику, а подаються до столу з пряним соусом з баклажанів.
Курячі крила із соусом з баклажанів
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 186 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Крильця курячі – 1 кг
- Пиво – 0,5 л
- Мед – 5-6 ст. л.
- Кетчуп (або томатний соус, паста) – 5-6 ст. л.
- Часник – 5-6 зубчиків
- Перець різних видів, сіль – за смаком
Для соусу:
- Баклажан – 2 шт.
- Майонез – 30 г
- Часник – 2 зубки
- Соєвий соус – 10 г
Спосіб приготування:
- Курячі крильця миємо і розділяємо на фаланги.
- Для маринаду часник подрібнюємо, горошини перцю злегка розминаємо із сіллю, кетчупом і медом, ретельно розмішуємо і намазуємо крильця. Додаємо до них пиво і маринуємо 30-60 хвилин.
- На пікніку смажимо на решітці для гриля.
- Соус готуємо, поки маринуються крила. Неочищені баклажани запікаємо в духовці при температурі 180 °С протягом 25 хвилин. Даємо охолонути і очищаємо від шкірки. Кладемо баклажан у блендер з іншими інгредієнтами і перебиваємо до однорідної маси.
МОЗ закликає: За перших симптомів респіраторних захворювань обов'язково зателефонуйте до сімейного лікаря. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечитися від інфікування.
Дивіться відео, як зробити курячі крильця барбекю:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами хрустких крилець до пива. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити сирні нагетси.