Перець, замаринований на зиму, можна подавати як окрему закуску або використовувати для приготування м'ясних чи овочевих страв. Перці для заготовок мають бути стиглі, м'ясисті, без будь-яких пошкоджень.
Маринувати на зиму можна як болгарський перець, так і солодкий, гіркий і гострий – все залежить від ваших уподобань. Краще вибирати плоди зеленого або червоного кольору – їхня структура найкраще підходить.
Перець болгарський маринований
Інгредієнти:

- 5 кг болгарського перцю
- 0,5 л води
- 200 г цукру
- 200 мл оцту
- 200 мл соняшникової олії
- 3 ст. л солі
- Часник
- Зелень петрушки
Спосіб приготування:
- У підігрітій воді розчиніть цукор, сіль. Доведіть все до кипіння. Додайте олію та оцет.
- Болгарський перець промийте, почистіть і розріжте на чотири частини.
- У маринад, що кипить, частинами додавайте болгарський перець і гострий, почекайте 7-8 хвилин і розкладіть в попередньо стерилізовані банки, перекладаючи нарізаним часником і зеленню петрушки.
- Закрийте банки, переверніть і дайте їм охолонути.

Маринований червоний перець
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 8 кг
- Цукор – 400 г
- Сіль – 4 ст. ложки
- Оцет 9% – 400 мл
- Олія соняшникова – 400 г
- Лавровий лист – 4-5 шт.
- Гвоздика – 4-5 шт.
- Перець чорний горошком – 12 шт.
- Перець запашний – 4-5 шт.
- Вода – 2 л
Дивіться відео, як приготувати заготовку на зиму з помідорів:
Спосіб приготування:
- З перцю видалити насіння, порізати плоди на четвертинки.
- Приготувати маринад: у воду додати цукор, сіль, олію і спеції, прокип'ятити 4-5 хвилин, потім влити оцет.
- Підготовлені скибочки бланшувати в окропі 1,5-2 хвилини і відразу перемістити (шумівкою або друшляком) в маринад, що кипить.
- Готувати 4-5 хвилин на маленькому вогні, швидко перекласти в стерилізовані банки. Закатати прокип'яченими кришками.

Маринований солодкий перець
Інгредієнти:
- 3 кг солодкого м'ясистого перцю різного кольору
- 250 мл оцту 9%
- 1 склянка цукру
- 4 ст. л. крупної солі
- Жменя гвоздики
- 400 мл олії
Спосіб приготування:
- Солодкий перець помити, видалити серцевину і насіння. Нарізати кружечками або смужками.
- У каструлі змішати олію, цукор, сіль і оцет. Довести до кипіння і відразу ж додати нарізаний перець. Ще раз довести до кипіння і варити 10 хвилин.
- Простерилізувати банки і кришки. На дно кожної банки покласти 2-3 бутони гвоздики. Щільно наповнити гарячим перцем і залити маринадом. Має вийти 4 банки по 700 мл.
- Банки відразу ж закатати, перевернути догори дном і накрити рушниками. Залишити до повного охолодження.
Гіркий перець маринований
Інгредієнти:
- 2 кг гіркого перцю
- 1 л води
- 1 ст. л. солі
- 2 ч. л. меду
- 1-3 ст. л. бальзамічного оцту
- Свіжа або суха зелень петрушки, кропу, кінзи
- 3-5 горошин запашного перцю
- Корінь хрону
- 2 зубчики часнику
Спосіб приготування:
- Перець промийте, наколіть і складіть в стерильну банку. Залийте окропом і залиште на якийсь час.
- Воду злийте і повторіть цю процедуру ще 3-4 рази.
- Приготуйте маринад: закип'ятіть воду, додайте сіль, оцет, мед і зелень.
- Гарячим маринадом залийте підготовлений перець, додайте спеції.
- Витримайте заготовку протягом 1-2 діб, а потім приберіть в холодильник.

Перець чилі маринований
Інгредієнти:
- Перець гострий – 0,3 кг
- Часник
- Кріп (зонтики)
- Хрін
- Оцет 70%
- Сіль
- Цукор
- Вода
Спосіб приготування:
- Всі овочі помити, почистити. Банки простерилізувати.
- На дно банки викласти шматочок хрону, кріп 1 зонтик, 1 зубчик часнику. Покласти в банку перець.
- Залити окропом, накрити кришкою. Дати постояти 10-15 хвилин, злити. Повторити цей крок.
- Залити маринадом: на 1 л води 1 столова ложка солі без гірки, 2 столові ложки цукру (з невеликою гіркою). Закип'ятити і залити в банки. Додати 0,5 ч. л. оцту і закрити кришкою.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами маринованих баклажанів. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом фаршированого перцю з м'ясом і рисом.