Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

11 правил домашньої італійської кухні, які ми часто порушуємо

Наприклад, додаємо оливкову олію під час варіння макаронів та ігноруємо каперси
Піца в хлібопічці
Піца в хлібопічці

Практично зріднилися ми з італійською кухнею. Усе, що готують у цій країні, ми віддано любимо, деяким прекрасно вдається приготувати гастрономічну класику цієї країни в домашніх умовах. І йдеться не тільки про піцу або карбонару, а й про випікання італійського хліба. Але й помилкам у цій історії теж є місце. Наприклад, багато хто продовжує додавати в італійські соуси багато часнику і додавати оливкову олію у воду, де вариться паста. Отже, 11 правил, яких дотримуються італійці при приготуванні їжі, а ми своєю чергою можемо їх порушувати.

Якщо вам важливо не помилитися з вибором подарунка рідним і близьким, ознайомтеся з варіантами з нашого календаря травневих свят.

Реклама

Правило №1. Вибирайте якісні інгредієнти

Італійці люблять готувати з якісних продуктів. Вони вибирають овочі та м'ясо місцевого виробництва і вважають, що тільки зі свіжих інгредієнтів можна приготувати по-справжньому смачну їжу.

Правило №2.Хороша оливкова олія

Реклама

В Італії оливкова олія в кожному регіоні своя. Там вона якісна. Виберіть оптимальну для себе і готуйте на ній, у будь-якому разі, страви італійської кухні.

Правило №3. Не ігноруйте консервовані помідори

Якщо знадобився томатний соус, це не означає, що треба бігти в пошуках хороших помідорів. Італійці люблять консервовані. Вони подрібнюють їх, додають спеції та оливкову олію, готують на середньому вогні 10-15 хвилин – і домашній соус готовий.

Реклама

Правило № 4. Додавайте в різото пармезан і вершкове масло

І робіть це наприкінці приготування. Завдяки пармезану і маслу різото набуде розкішну кремоподібну консистенцію.

Читайте також:

Правило №5. Готуйте макарони у великій кількості води

Для макаронних виробів потрібно набагато більше води й місця, ніж може здаватися. Літр на кожні 100 г макаронних виробів – хороше правило. І використовуйте каструлю пристойного розміру, щоб дати макаронам місце і щоб вони не злипалися. Додавайте сіль після того, як вода закипить.

Правило №6. Слідкуйте за часом приготування макаронів

Час приготування макаронних виробів може сильно відрізнятися від того, що зазначено на упаковці. Не бійтеся пробувати макарони під час приготування, щоб наприкінці не отримати розварені. І ще: паста продовжує готуватися навіть після того, як ви злили воду.

Правило №7. Використовуйте воду після варіння пасти

Після того, як ви приготували макарони, залиште трохи води, в якій вони варилися. Її можна використовувати в соусі для більшого макаронного аромату.

Правило № 8. Додавайте макарони в соус, а не навпаки

Так буває майже завжди: макарони вже на тарілці, а зверху кладеться соус. Найсмачніше, коли навпаки. Кладіть готову пасту в каструлю або сковороду, де готувався соус, і перемішайте.

Правило №9. Використовуйте в стравах італійської кухні каперси

До м'яса, в салатах і в піці – італійці люблять каперси та охоче додають їх у свої страви.

Правило №10. Варіть картоплю для ньокі в мундирі

Картоплю італійці варять у шкірці з метою зберегти текстуру коренеплоду і отримати смачні ньокі.

Читайте також:

Правило № 11. Не додавайте олію в пасту

Мовляв, олія допоможе макаронам не злипнутися. Це не так. Щоби паста не злипалися, італійці варять її у великій каструлі у великій кількості води. Якщо ви продовжуйте додавати олію під час варіння, знайте – вона заважає з'єднатися макаронам із соусом.

За матеріалами: Lovefood.com.

Тут дізнаєтеся, як приготувати домашній соус для піци.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти