I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Солодкий уїк-енд по-французьки: готуємо пиріг саварен, мигдальні калісони і шоколадний мус

Спробуйте вишукані та неймовірно смачні десерти

Франція – батьківщина багатьох десертів, які сьогодні стали класикою, їх готують по всьому світу. Ні з чим незрівняна риса французької випічки – це вишуканість, витончене поєднання смаків. Ми вже познайомили вас з головними десертами Італії, настав час навчитися приготувати соковитий пиріг саварен, мигдальні мінітістечка калісони і шоколадний мус. Рецепти цих ласощів знайдете нижче.

Шоколадний мус

Реклама
Фото: instagram.com/sweet_foto_rnd/

У кафе Парижа цей мус подають у невеликих керамічних тарілках, прикрашають десерт ягоди, збиті вершки або горіхи.

Інгредієнти

  • Гіркий шоколад – 100 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Вершкове масло – 30 г
  • Вершки 33% – 125 г
  • Цукор – 50 г
  • Желатин – 4 г
  • Розчинна кава – 2 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Мелений кардамон – 1/4 ч. л.
  • Окріп – 50 мл

Спосіб приготування ⠀

Реклама
  1. Попередньо замочити желатин, згідно з інструкцією.
  2. Каву, корицю, кардамон залити окропом і залишити до охолодження.
  3. Гіркий шоколад і вершкове масло розтопити в мікрохвильовці.
  4. Яйця розділити на білки і жовтки. Збити білки до піків.
  5. До жовтків додати половину цукру і збити до світлої пишної маси.
  6. Додати розтоплений шоколад і проціджену каву, перемішати до однорідності. Вмішати в шоколадну масу білки.
  7. Охолоджені вершки збити з цукром, що залишився, і вмішати в основну масу.
  8. Розпустити желатин, влити в мус і ретельно, але акуратно, перемішати.
  9. Розлити мус по склянках. Прибрати в холодильник, накривши зверху плівкою, на 2 години.

Читайте також:

Саварен з ягодами і заварним кремом

Фото: instagram.com/brazil_yana/

Саварен був винайдений французькими кондитерами-майстрами братами Жюльєн на початку 19 століття. Це особливе здобне тісто для солодких пирогів, випікається з різноманітними фруктами і ягодами. Дуже часто саварен прикрашають ще й заварним кремом.

Реклама

Інгредієнти

  • Борошно – 125 г
  • Вершкове масло – 40 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 40 г
  • Сухі дріжджі – 7 г
  • Молоко – 2 ст. л.
  • Цедра половини лимона
  • Дрібка солі

Для начинки

  • Жовток – 3 шт.
  • Цукор – 60 г
  • Борошно – 20 г
  • Молоко – 250 мл
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Вершки 33% – 200 мл
  • Коньяк – 1 ст. л.
  • Полуниця за смаком – 200 г


Спосіб приготування

  1. Змішати просіяне борошно з розведеними в молоці дріжджами, розм'якшеним маслом, цукром, сіллю, коньяком і лимонною цедрою.
  2. По одному вмішати в тісто яйця і поставити в тепле місце. Форму змастити маслом і присипати борошном. Коли тісто збільшиться вдвічі, перекласти у форму і залишити, доки тісто не підніметься до країв.
  3. Жовтки перетерти з цукром, додати просіяне борошно і ванільний цукор, перемішати.
  4. Молоко довести до кипіння і тонкою цівкою влити до яєчної суміші, добре промешівая.
  5. Отриману суміш довести до кипіння і потім варити на повільному вогні хвилин 7-8, постійно помішуючи.
  6. Зняти з вогню, остудити. Полуницю з цукром пробити в блендері. Вершки збити, 150 г вмішати в остиглий крем, 50 г залишити для прикраси. Перемішати з полуницею.
  7. У остиглого кексу акуратно зрізати верхню частину, вийняти тісто, залишаючи стінки завтовшки в 1 см.
  8. Крем перемішати з шматочками кексу, викласти крем, накрити кришкою.
  9. Прикрасити торт вершками, ягодами. Прибрати на 3 години в холодильник.

Читайте також:

Калісони

Фото: instagram.com/writer_gastronomie/
Фото: instagram.com/writer_gastronomie/

Солодкі поцілунки – саме так можна перекласти назву цього дивовижного прованського десерту. Особливість цих мінітістечок – не тільки чудовий смак мигдалю, а й форма, що нагадує жіночі очі. У всякому разі, так вважають французи.

Інгредієнти

  • Цукати (апельсин, диня) – 150 г
  • Мигдальне борошно – 150 г
  • Абрикосове варення – 2 ст. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Цедра апельсина
  • Рисовмй кулінарний папір – для основи

Для глазурі

  • Цукрова пудра – 1/2 склянки
  • Яєчний білок (великий) – 1 шт.
  • Мигдальний сироп – 2 ст. л.

Спосіб приготування ⠀

  1. Перемолоти цукати в блендері до однорідної маси, додати мигдалеве борошно та цукрову пудру, абрикосове варення, мед, цедру апельсина.
  2. Викласти отриману масу на рисовий папір (або вафельний корж) рівним шаром.
  3. Зверху покрити попередньо збитою глазур'ю. Відправити на 15 хвилин в духовку, розігріту до 150 градусів (з відкритими дверцятами).
  4. Нарізати в форму човників або квадратами. Дати охолонути.

Тут знайдете оригінальні рецепти мафінів.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти