I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Солодкий вікенд по-італійськи: 3 рецепти десертів

Тірамісу, шоколадний "Капрезе" та лимонна кростата – приготуйте і насолоджуйтеся

Імовірно, неможливо знайти людину, яка б не любила італійську кухню. Навіть нехай це буде якась одна страва, наприклад, лазанья із соусом бешамель. Італійці розуміються на їжі, люблять поїсти і так склалося історично, що все, що вони готують і пропонують у кав'ярнях, – беззастережно смачно. А коли йдеться про десерти цієї країни, то перше, що спадає на думку, – це тірамісу. Так, його рецепт теж є в добірці. Але на одному тірамісу список смачного не закінчується. Приготуйте ще лимонну кростату або шоколадний "Капрезе".

Лимонна кростата

Реклама
Фото: instagram.com/honeycake_natalia/

Один з найвідоміших італійських пирогів. Основа – щільне пісочне тісто, начинка – від фруктових джемів до рикоти і риби. Особливість кростати – це фігурна решітка з тіста зверху. Подається виключно холодним, це важливо.

Інгредієнти

  • Масло вершкове – 130 г
  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – на кінчику ножа
  • Цукрова пудра – 80 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Жовток – 1 шт.
  • Джем – 300 г

Спосіб приготування

Реклама
  1. Холодне вершкове масло нарізати невеликими кубиками.
  2. Борошно просіяти разом з розпушувачем, ваніліном і цукровою пудрою.
  3. Перетерти масло із сухою сумішшю між долонями до утворення дрібної крихти. У крихту додати яйце і жовток. Замісити тісто.
  4. Тісто загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник хвилин на 30.
  5. Розігріти духовку до 180 градусів. Охолоджене тісто розділити на дві частини (2/3 і 1/3).
  6. Форму для випічки – дно і боки – змастити вершковим маслом і обсипати борошном.
  7. Більшу частину тіста розкачати в пласт завтовшки 0,5-0,7 мм.
  8. Викласти в форму, розрівняти, сформувати дно і борти, надлишки тіста видалити.
  9. Меншу частину тіста так само розкачати в пласт і вирізати смужки. Смужки викласти поверх джему у вигляді решітки. Зрізати залишки тіста з бортів.
  10. Форму з кростатою поставити в розігріту духовку на середній рівень і випікати 25-30 хвилин.
  11. Перед подачею дати кростаті повністю охолонути. Посипати цукровою пудрою.

Читайте також:

"Капрезе"

Фото: instagram.com/prodotti_tipici_italiani/


Деякі вважають, що торт "Капрезе" – це молодший брат австрійського "Захера". Мовляв, віденські дівчата часто відпочивали на Капрі, нудьгували за улюбленими ласощами, а місцеві кондитери не знали його рецептури. Хіба що бачили на картинках. Тоді було вирішено придумати новий рецепт. Замість звичайного борошна італійці взяли миндальне, шоколад і кілька інших інгредієнтів – так і вийшов "Капрезе". Особливість: завтовшки корж не має бути більше 4 см, важливо стежити, щоб торт не перестояв у духовці. Інакше буде твердим.

Реклама

Інгредієнти

  • Чорний шоколад – 40 г
  • Мигдальне борошно – 150 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Яйця – 3 шт. ⠀
  • Цукор – 110 г
  • Цукрова пудра для прикраси ⠀

Спосіб приготування: ⠀

  1. Розтопити вершкове масло і темний шоколад на водяній бані. ⠀
  2. Охолодити і додати мигдалеве борошно.
  3. Відокремити жовтки від білків. Додавати жовтки за раз у суміш. ⠀
  4. Збити яєчні білки в густу піну і додати, злегка помішуючи, рухами від низу до верху в суміш. ⠀
  5. Змастити маслом форму і присипати какао. ⠀
  6. Вилити суміш у форму і випікати при 180 градусах 30-35 хвилин. ⠀

Читайте також:

Тірамісу

Фото: instagram.com/kati_env/

Рецепт тірамісу був народжений у 60-х роках в ресторані Alle Beccherie міста Тревізо. Автор – Роберто Лінгуанотто об'єднав рецепти баварських солодощів (він тривалий час працював у Баварії) з італійською традицією давати дітям жовток, збитий з цукром, для підтримки здоров'я.

Інгредієнти

  • Яйця – 2 шт.
  • Сир маскарпоне – 250 г
  • Савоярді – 30 шт.
  • Міцна кава – 200 мл
  • Цукрова пудра – 75 г
  • Кавовий лікер – 4 ст. л.
  • Какао-порошок – 80 г

Спосіб приготування

  1. Зварити міцну каву, остудити. Викласти маскарпоне в широку миску й інтенсивно збити до стану густої сметани.
  2. Відокремити білки від жовтків. В одній мисці збити жовтки з цукровою пудрою до білого кольору. Отриману суміш поступово додати в маскарпоне, збиваючи все разом вінчиком.
  3. Окремо збити білки в скляній мисці до густої піни. Акуратно по одній ложці додати в суміш жовтків з маскарпоне, перемішати.
  4. У каву додати 4 ложки лікеру, перемішати. Перелити в миску або тарілку із широкими краями (не високу), щоб зручно було вмочати печиво.
  5. Обережно вмочити печиво в суміш лікеру з кавою повністю.
  6. Просочене печиво викласти на дно форми, зверху викласти майже третину отриманого крему.
  7. Занурити другу порцію печива в кавову суміш і щільно викласти на крем. Зверху – другу частину крему з маскарпоне.
  8. Те саме робимо з третім шаром. Зверху залити просочене печиво кремом, що залишився. Постукати по боках форми, щоб крем рівномірно розподілився між печивом.
  9. Прибрати в холодильник мінімум на 3 години, а краще на ніч. Перед подачею просіяти какао на готовий десерт.

Тут знайдете 3 рецепти з різних країн соковитої ромової баби.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти