Головна Сьогодні

"Апероль Шприц": кращі рецепти модного літнього коктейлю

Цей свіжистий напій можна легко приготувати в домашніх умовах

"Апероль Шприц" – один з найпопулярніших літніх коктейлів . Він відрізняється свіжим, приємно терпким смаком.

Напій отримав свою назву на честь бітера Aperol, який створили в Італії в 1919 році. Його фірмова трав'яна гіркота ідеально підійшла до популярних на початку ХХ століття коктейлів "спрітц", в яких поєднувалося місцеве вино і безалкогольний тонік. В результаті і з'явився коктейль "Апероль Шприц".

"Апероль Шприц": рецепт з шампанським

Коктейль "Апероль Шприц": рецепт
Коктейль "Апероль Шприц": рецепт
Фото: Depositphotos

Складові:

  • 100 мл бітера Aperol
  • 100 мл сухого шампанського
  • 20 мл газованої води
  • 40 г апельсина
  • 60 г льоду в кубиках

Спосіб приготування:

  1. Наповніть келих для вина льодом.
  2. Налийте в келих шампанське і бітер.
  3. Додайте газовану воду і розмішайте коктейльною ложкою.
  4. Прикрасьте шматочком апельсина.

"Апероль Шприц": класичний рецепт

"Апероль Шприц": рецепт
"Апероль Шприц": рецепт
Фото: freepik.com

Складові:

  • 40 мл бітера Aperol
  • 60 мл просекко (або іншого ігристого сухого вина)
  • 20 мл газованої води або тоніка
  • Лід і скибочка апельсина

Дивіться відео, як вибрати гарне шампанське:

Спосіб приготування:

  1. Всі інгредієнти змішайте в охолодженому келиху і подавайте відразу ж.

"Апероль Шприц": простий рецепт

Коктейль "Апероль Шприц": фото рецепт
Коктейль "Апероль Шприц": фото рецепт
Фото: freepik.com

Складові:

  • 60 мл білого сухого вина
  • 40 мл бітера Aperol
  • 20 мл газованої води
  • Лід
  • Шматочок апельсина – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Все негазовані інгредієнти збийте в шейкері.
  2. Перелийте в келих разом з льодом.
  3. Долийте газовану воду.
  4. Прикрасьте шматочком апельсина.

Кращий рецепт "Апероль Шприц"

Коктейль "Апероль Шприц": рецепт с фото
Коктейль "Апероль Шприц": рецепт с фото
Фото: freepik.com

Складові:

  • 60 мл бітера Aperol
  • 30 мл апельсинового соку
  • 15 мл грейпфрутового соку
  • 90 мл ігристого вина
  • Шматочок апельсина – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Все негазовані інгредієнти збийте в шейкері.
  2. Перелийте в келих разом з льодом.
  3. Долийте ігристе вино.
  4. Прикрасьте шматочком апельсина.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кавунову "Маргариту" з рожевим вином, а також розповідали, як зробити фруктовий лід "Космополітен" .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти