Чорниця – справжнє джерело вітамінів і мікроелементів. При заморожуванні зберігаються практично всі корисні властивості цієї ягоди, тому, якщо у вас є така можливість, заморозьте чорницю на зиму. Потім з морожених ягід можна буде приготувати начинку для пирогів і булочок, зварити з ними компот або подати з млинцями, оладками.
Чорниця для пирогів на зиму
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- Чорниця – 1 кг
- Цукор – 1 склянка
Спосіб приготування:
- Ягоди перебрати, очистити, помити і обсушити.
- Додати цукор і акуратно перемішати.
- Отриману суміш розкласти по поліетиленових пакетиках із застібкою і відправити в морозильну камеру на зберігання.
Корисна порада
Заморожену чорницю з цукром можна використовувати не тільки для пирогів, а й для вареників і дріжджових пиріжків. При необхідності до ягід можна додати трохи борошна або крохмалю перед приготуванням.
Дивіться відео про користь чорниці:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що можна приготувати з чорниці. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом найсмачнішого чорничного пирога.