У класичному рецепті Цвєтаєвський пиріг готують з яблуками. Але є і літній варіант – з малиною. Завдяки додаванню ягід пиріг виходить дуже легким, з приємною кислинкою.
Цвєтаєвський пиріг з малиною
Час приготування:
- 1 година 30 хвилин
Калорійність:
- 262 ккал на 100 г
Для тіста:
- 170 г борошна пшеничного
- 1 ч. л. розпушувача
- 2 ст. л. сметани
- 100 г вершкового масла
Для начинки:
- 500 г малини
- Ванілін за смаком
- 1 яйце
- 200 г цукру
- 200 г сметани
- 2 ст. л. борошна пшеничного
Дивіться відео, як зробити малиновий квас:
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180-200 ºС.
- Збийте міксером сметану і масло кімнатної температури. Потім додайте борошно з розпушувачем і замісіть тісто.
- Викладіть тісто у форму діаметром 20 см і розподіліть по дну і по краях, щоб вийшли високі бортики.
- Викладіть на дно малину.
- Приготуйте крем. Змішайте яйце, цукор, сметану і борошно. Вилийте поверх ягід.
- Поставте готуватися в духовку на 50 хвилин.
- Коли пиріг приготується, дайте йому трохи охолонути і дістаньте з форми.
Як подавати пиріг
Подавайте пиріг охолодженим, за бажанням прикрасивши свіжою малиною, цукровою пудрою або м'ятою.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом малинового сорбету з чорницею, а також писали, як спекти смачний пиріг із замороженою малиною.