Головна Сьогодні

Рецепт рисового пудингу з грушами і горіхами

Рисовий пудинг – це дуже ситна і смачна страва, яке чудово підійде для сніданку

Рисовий пудинг готують з круглозернистого рису, змішаного з водою або молоком, іноді додаючи інші інгредієнти. Зазвичай його подають на сніданок або на десерт. В останньому разі в страву додають підсолоджувач: цукор, мед, варення або згущене молоко.

Ми поділимося рецептом ароматного рисового пудингу з грушею, ваніллю і горіхами. Він неодмінно порадує вас своїм ніжним смаком.

Рисовий пудинг з грушею і горіхами

Рисовий пудинг з грушею
Рисовий пудинг з грушею
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 127 ккал на 100 г

Складові:

  • 200 г рису арборіо
  • 500 мл молока
  • 2 великі груші (очищені від шкірки)
  • 5 ст. л. цукру
  • 1/2 пакетика ванільного цукру
  • Жменя колотих горіхів (фісташок або мигдалю)

Спосіб приготування:

  1. Рис залити молоком, довести до кипіння і варити на невеликому вогні під закритою кришкою 15-20 хвилин.
  2. У готовий і трохи остиглий рис додати цукор, ваніль і нарізані невеликими скибочками груші (частину шматочків груші залишити для прикрашання пудингу). Перемішати.
  3. Перекласти рисово-грушеву суміш у жароміцну форму і запікати в духовці 10-15 хвилин при 180 °С.

Як подавати рисовий пудинг

Дати охолонути і подавати до столу зі скибочками груші та горіхами. На бажання полити десерт медом або кленовим сиропом.

Дивіться відео, як спекти італійський рисовий пиріг:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом манного пудингу, а також писали, як зробити рисовий пудинг з гарбузом.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти