Топ пляжів

Як правильно худнути

Готуємо джем з абрикос

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Що приготувати з несолодкої дині: ТОП-5 рецептів

Рецепти смачних і незвичайних страв з дині з фото

Основний критерій вибору смачної дині – аромат, свіжий і солодкий. Не менш важливими є і забарвлення – насиченого жовтого, золотистого або яскраво-оранжевого кольору.

Але що робити, якщо вам все-таки дісталася несолодка диня? В такому випадку можна приготувати з неї смачні страви за рецептами з нашої добірки.

Смажена диня в клярі

Диня в клярі
Диня в клярі / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • 1 середня диня
  • 100 г борошна
  • 2 ст. л. цукру
  • 0,5 склянки вина
  • 1 яйце
  • 50 г мелених волоських горіхів
  • Сіль – за смаком
  • 1 склянка олії

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Диню очистіть від шкірки і наріжте на шматочки розміром 4х2х2 см.
  2. Приготуйте кляр, збивши вінчиком яйця, вино, борошно, цукор і сіль, додавши горіхи. У вас повинно вийти тісто консистенції густої сметани.
  3. Тепер умочуйте кожен шматочок в клярі і обсмажуйте в розігрітій олії (можна замінити свинячим жиром) кілька секунд до утворення золотистої скоринки.
  4. Можна подавати як гарнір до риби і м'яса.

Страви з дині: оладки

Оладки з динею
Оладки з динею / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година 30 хвилин

Складові:

  • 150 г борошна
  • 100 г сметани
  • 1 яйце
  • 40 г цукру
  • 1/2 ч. л. сухих дріжджів
  • Дрібка солі
  • 100 г дині
  • 20 мл олії

Дивіться відео, як зробити заготовку з інжиру і дині:

Спосіб приготування:

  1. Збити яйце з цукром. Додати сметану, сіль, дріжджі і олію.
  2. Всипати борошно, перемішати, накрити і залишити на 1 годину.
  3. У тісто додати дрібно нарізану диню, перемішати.
  4. На розігріту сковороду викладати по 1 ст.л. тіста і обсмажувати з двох сторін.

Шарлотка з дині

Шарлотка з динею
Шарлотка з динею / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 200 г дині
  • 3-4 яйця
  • 100 г борошна
  • 100-120 г (4-5 ст. л.) цукру
  • 1 ст. л. розпушувача
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 ч. л. коричневого цукру
  • 0,5 ч. л. меленої кориці
  • 1 щіпка солі

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 170 ºС. У миску всипати цукор, додати яйця і ванільний цукор. Добре збити.
  2. В іншу миску просіяти борошно пшеничне разом з розпушувачем для тіста і сіллю.
  3. Просіяне борошно невеликими порціями додати в яєчну суміш. Борошно вмішати в суміш акуратними рухами від низу до верху.
  4. Очистити диню, видалити насіння. Нарізати м'якоть кубиками.
  5. Змастити форму маслом, вилити в неї тісто, зверху розподілити шматочки дині. Присипати тростинним цукром і корицею.
  6. Відправити форму з тістом в духовку на 30-35 хвилин. Готовність перевірити за допомогою дерев'яної палички.

Варення з дині

динне варення
динне варення / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 300 г дині сорту "Торпеда"
  • 300 г дині сорту "Медова"
  • 400 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Дині очистити від насіння і шкірки. Нарізати м'якоть кубиками.
  2. Засипати цукром і дати настоятися 2-3 години.
  3. Варити до закипання, зняти з вогню і відставити на 1 годину.
  4. Повторити три рази.
  5. Викласти варення в чисті баночки, закрутити кришками. Можна прибирати в льох.

Запіканка з дині

Сирна запіканка з динею
Сирна запіканка з динею / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 250 г дині
  • 1 лимон
  • 500 г сиру
  • 180 г сметани
  • 200 г цукру
  • 3 яйця
  • 4 ст. л. манки

Спосіб приготування:

  1. Сир викласти в глибоку тарілку, розім'яти виделкою. Щоб запіканка була однорідною, можна протерти сир через сито.
  2. Додати сметану і цукор (залишити по кілька столових ложок). Розбити в суміш яйця, всипати манку. Ретельно перемішати масу до однорідності.
  3. Диню і лимон помити. З лимона зняти цедру, подрібнити. Диню розрізати, видалити нутрощі і кірки, нарізати маленькими кубиками. Диню і цедру викласти в сковороду, присипати цукром, що залишився. Тушкувати на сильному вогні кілька хвилин. Злити сік, шматочки дині і цедру перекласти до сиру. Ще раз перемішати.
  4. Форму для випічки застелити пергаментним папером, змастити маслом. Викласти заготовку, рівномірно розподілити. Змастити сметаною. Випікати в духовці 30-35 хвилин при 180 °С.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом закуски з дині, а також писали, як приготувати пісочний пиріг з динею.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Частіше проявляти емоції
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як швидко охолодити каву
Хакнути
Сольник зірки
MONATIK
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
18 - 25 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Впізнаєш зірку за її модним образом?
Спробувати
Куди піти
Атмосферні тераси Києва для літніх вечорів
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти