Головна Сьогодні

Рецепт, якому більше 100 років: готуємо традиційну Паску разом з відомою телеведучою

Як приготувати дійсно смачну Паску? Записуйте перевірений поколіннями рецепт від відомої телеведучої

Головним атрибутом святкового великоднього столу, за яким зовсім скоро зберуться українські сім'ї, щоб відсвяткувати світле Христове Воскресіння, є паску. Це смачна, ароматна і запашна великодня випічка, яку старанні господині намагаються приготувати самостійно за перевіреними рецептами.

Так, відома телеведуча каналу "Україна" новин "Сьогодні" Ольга Грицик поділилася рецептом дуже смачного паски, яку традиційно печуть в її родині, і який нагадує смак дитинства.

Фото: Facebook

Інгредієнти:

  • 14 склянок борошна
  • 250 г масла
  • 4 склянки молока
  • 2 склянки цукру
  • 14 жовтків + 1 ціле яйце
  • 100 г дріжджів (живих)
  • 1 ч. ложка солі
  • 2 ложки сметани
  • цедра одного лимона
  • цукати або родзинки (хто що любить)

Спосіб приготування:

  1. Спочатку робимо опару: тепле (не гаряче) молоко змішуємо з дріжджами і половиною борошна, залишаємо приблизно на годину.
  2. Збиваємо жовтки з цукром, додаємо інші інгредієнти, змішуємо з опарою, місити треба довго і ретельно, поки тісто не почне відставати від рук.
  3. Після знову залишаємо його підходити.
  4. Заповнюємо форми на одну третину і чекаємо, коли тісто збільшиться вдвічі.
  5. Ставимо в духовку приблизно на 45 хв, залежить від розміру пасок.

Рецепт паски від телеведучої Ольги Грицик
Рецепт паски від телеведучої Ольги Грицик
Фото: прес-служба телеканалу "Україна"

"Це рецепт бабусі – і для мене це найсмачніша паска в світі. Підозрюю, що вона перейняла рецепт, або як у нас кажуть – перепис, від своєї мами-бабусі, а ті відповідно з попередніх поколінь", – розповіла телеведуча Ольга Грицик.

За словами телеведучої, найбільше вона любить паску з маслом і гарячою кавою.

"У дитинстві, у мене був пріоритет – мала, як і всі дорослі, чекала до Великодня, тому мені дозволяли зняти пробу. А я була рада і пробувала так, що половина з пробної паски відразу не було. Але свою маленьку паску, яку пекли мені для освячення, не чіпала. І ще дуже любила, коли паски посипали пофарбованими зерном – в моєму дитинстві це була єдина доступна прикраса", – розповіла Ольга.

Раніше ми вже повідомляли про смачну і пишну паску на Великдень: рецепт на літр молока.

Всі подробиці в спецтемі Великдень-2021

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти