Окрошка на квасі вважається класичною. До її складу зазвичай входять: огірки, картопля, редис, яйця, зелень, варене м'ясо або ковбаса.
Окрошка – страва, що швидко псується. Її не можна довго зберігати в холодильнику. Якщо ви чекаєте гостей і вам потрібно приготувати холодний суп заздалегідь, то нарізані продукти не змішуйте, а розкладіть по невеликих герметичних пластикових контейнерах.
Окрошка на квасі з ковбасою
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 79 ккал на 100 г
Складові:
- 1-1,5 л хлібного квасу
- 200 г вареної ковбаси
- 3 картоплини
- 3 яйця
- 2-3 свіжих огірка
- 5-6 шт. редису
- 1 пучок кропу
- 1 пучок зеленої цибулі
- 4-5 ст. л. сметани
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Картоплю і яйця відварити, остудити і очистити.
- Зелень, огірки і редиску промити і обсушити.
- У миску нашаткувати дрібними кубиками яйця і картоплю.
- Додати дрібними кубиками нарізану варену ковбасу.
- Додати кубиками нарізані огірки, редиску і дрібно нашатковану зелень.
- Посолити за смаком і заправити сметаною.
- Додати домашній квас і добре перемішати. Дати окрошці настоятися в холодильнику 30-40 хвилин.
Як подавати окрошку
Окрошка на квасі готова. Подавати до столу з готовим столовим хріном або натертим на дрібній тертці.
Дивіться відео, як вибрати якісний квас:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати окрошку на кефірі з ковбасою. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом окрошки на білому квасі.