Популярна американська модель Кріссі Тейген всерйоз захоплюється кулінарією. Вона веде блог, де ділиться рецептами страв, про які дізналася, подорожуючи по світу.
Кріссі також випустила кілька кулінарних книг. Часниковий хліб в духовці з сиром – один з її найпопулярніших рецептів. Це чудова гаряча закуска, яка вимагає мінімум зусиль на приготування.
Сирно-часниковий хліб від Кріссі Тейген
Час приготування:
- 45 хвилин
Складові:
- 3 чашки тертого сиру моцарела
- 170 г вершкового масла кімнатної температури
- 1/2 склянки майонезу
- 1 1/2 склянки дрібно натертого сиру пармезан
- 2 столові ложки подрібненого часнику (близько 4 зубчиків)
- 1 чайна ложка пластівців червоного перцю
- 1 чайна ложка кошерної солі
- 1 чайна ложка свіжомеленого чорного перцю
- Кругла буханка французького хліба вагою 450 г
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 200 °С.
- У мисці змішайте моцарелу, масло, майонез, пармезан, часник, пластівці червоного перцю, сіль і чорний перець.
- Використовуючи зубчастий хлібний ніж, зробіть в буханці глибокі надрізи на відстані 5 см друг від одного. Намагайтеся не прорізати нижню частину хліба.
- Викладіть хліб на великий аркуш фольги на деку. Заповніть більшою частиною сирної суміші всі надрізи в буханці. Змастіть залишками суміші верх хліба.
- Збризніть ще один лист фольги кулінарним спреєм і покладіть його на верхню частину буханця вологою стороною вниз. Скріпіть обидва листи фольги між собою.
- Випікайте 20 хвилин, потім зменшіть температуру духовки до 180 °С. Зніміть верхній лист фольги і запікайте до тих пір, поки хліб не підрум'яниться, а сир не розплавиться, ще 15-20 хвилин.
Як подавати страву
Подавайте хліб гарячим, ламаючи його на порційні шматочки.
Дивіться відео, як спекти цибульний хліб:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати макарони з сиром за рецептом Кріссі Тейген, а також ділилися її рецептом кавунового коктейлю з горілкою.