Ми звикли, що мафіни – це солодка випічка. Але кулінарний експерт Тетяна Литвинова в своєму Instagram запропонувала зробити солоні мафіни з рибного фаршу з креветками. Їх будуть із задоволенням їсти навіть ті, хто не любить рибу.
Креветочні мафіни в духовці
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 197 ккал на 100 г
Складові:
- Хек – 1 кг
- Креветки тигрові – 150 г
- Моцарела – 130 г
- Яйця – 2 шт.
- Лук – 150-200 г
- Масло вершкове – 50 г
- Хліб – 50 г
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Очистіть рибу від шкіри і хребта. Відіжміть рідину руками.
- Хліб замочіть в яйці.
- Цибулю пасеруйте в вершковому маслі.
- Подрібніть все в м'ясорубці.
- Креветки очистіть, але залиште хвостик для краси, потім 8-9 креветок відкладіть, а решту дрібно поріжте.
- Додайте креветки, 1/2 ч.л. солі і дрібку чорного перцю в фарш. Добре перемішайте.
- Увімкніть духовку на 180 ºС. Активуйте режим вентилятор, верхній і нижній нагрів.
- Заповніть формочки для мафінів фаршем, потім вставте цілу креветку в центр, хвостиком вгору. Присипте натертою моцарелою.
- Випікайте 20 хвилин.
Як подавати мафіни
Перед подачею остудіть, подавайте з будь-якими соусами на ваш смак.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно варити креветки, а також ділилися рецептом салату з креветками.