I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Сочевиця: яка ідеальна для гарнірів, а яка для супів

Також це потужне джерело рослинного білка допомагає при схудненні

Сочевиця – доволі популярний сьогодні продукт. З неї варять суп, готують гарніри. Ще сочевиця – це потужне джерело рослинного білка. Він важливий у процесі схуднення. І якщо ви грунтовно готуєтеся до 8 Березня і думаєте не тільки про цікаві подарунки жінками, вони зібрані в нашому календарі свят, а й про смачне і корисне меню, поставте на стіл гарнір із сочевиці. Нутриціологиня Лора Філіппова розповіла, яку саме сочевицю (якого кольору) потрібно брати для супів, гарнірів і з чим її краще поєднувати.

Фото: Лора Філіппова, нутриціолог

Сочевиця справді така корисна?

Реклама

"Однозначно – це дуже корисний продукт і для організму загалом і для процесу схуднення. Прекрасне джерело рослинного білка та клітковини, ситно та смачно. Увечері – можна!", – каже Лора Філіппова.

Читайте також:

Ще про користь сочевиці

Реклама

Сочевиця легко засвоюється практично у всіх! Нею можна вечеряти. Але головне – не переїдати. Метеоризм сочевиця спричиняє вкрай рідко (на відміну від квасолі та сухого гороху).

Помаранчева сочевиця

Ця сочевиця добре розварюється. Її годі й замочувати, вона ідеальна для супів-пюре і просто для овочевих пюре .

Реклама

Як правильно готувати помаранчеву сочевицю?

Фото: instagram.com/naturopat_italia/

У бульйон (овочевий або з нежирної птиці) додаємо промиту сочевицю і овочі (яких овочів більше, такий і суп). Чудово з цвітної капусти та броколі. Варіть до готовності. Даєте охолонути. Суп настоїться і можна пюрирувати. Використовуйте всі натуральні спеції, часник, імбир. Суп має бути густим.

За аналогією можна робити і пюре – просто всього більше, води менше. І додати в порцію олію.

Зелена і коричнева сочевиця

Ця сочевиця підходить для гарнірів. Замочувати потрібно, потім сочевицю треба промивати.

Як правильно готувати зелену і коричневу сочевицю?

Замочити, промити, відварити і потім можна протушкувати з цибулею і морквою, додати в салати, перем'яти виделкою (або цілком), додати спецій, зелені, олії та їсти як кашу.

Тут читайте про 4 види сиру і про їхню користь і шкоду для організму.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти