Прянощі і добавки для пирога можна вибирати на свій смак. Тут доречні і кориця, і імбир, і мед, і лимони і алкоголь за смаком, яким можна збризнути сливи – наприклад, амаретто або червоне вино, відмінний вибір – солодкий херес.
Сливовий тарт
Для тіста:

- 250 г борошна
- дрібка солі
- 125 г холодного масла
- 50 г цукру
- 1 велике яйце
Для начинки:
- 12-14 слив
- 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю або меленого мигдалю
- 2 ст.л. цукру
- медовий тархун
- трохи червоного вина або хересу
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Борошно, нарізане масло, сіль і цукор потрібно змішати до стану крихти, а потім додати велике яйце і швидко розмішати. Готове тісто покласти охолоджуватися до холодильника на 30-60 хвилин. Якщо яйце замінити жовтком, тісто буде ніжнішим і розсипчастим. Таке тісто не можна довго місити – масло розтане, просочить борошно, і тарт буде жорстким. Масло має танути вже в духовці, при випічці.
- Викласти тісто до круглої форми і зробити пальцями бортики.
- Сливи "Угорка" порізати четвертинками і викласти на основу з тіста, присипану мигдалем або крохмалем.
- Розтерти в ступці цукор з медовим тархуном, посипати начинку. Зверху злегка полити червоним вином або хересом.
- Випікати пиріг при 200 С близько 25 хвилин. Перед подачею остудити.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як зробити і законсервувати сливовий соус на зиму. Ми також розповідали, як приготувати сливовий пиріг з медом і хрусткою крихтою.
Дивіться відео, як приготувати сливове вино в домашніх умовах: