Мафіни дуже прості і швидкі в приготуванні, і, на відміну від кексів, їх можна зробити низькокалорійними, якщо зменшити кількість масла, використовувати молоко зі зниженим вмістом жиру або замінити його фруктовими соками.
Один з найсмачніших варіантів – це мафіни з чорницею. Якщо ви плануєте використовувати заморожені ягоди, дайте їм відтанути і злийте зайвий сік.
Мафіни з чорницею
![Чорничні капкейки в духовці Чорничні капкейки в духовці](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/5f2/187/df8/5f2187df82154.jpg.webp)
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 232 ккал на 100 г
Складові:
- 250 г пшеничного борошна
- 160 г цукру
- 1 пакетик розпушувача
- Дрібка солі
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 яйце
- 100 г рослинної олії
- 150 мл молока
- 200 г чорниці
![Шоколадні капкейки з сиром](https://cdn.segodnya.ua/i/image_100x100/media/image/5d8/8da/09a/5d88da09aaf18.jpg.webp)
Спосіб приготування:
- Змішайте в мисці всі сухі інгредієнти, додайте промиту чорницю і перемішайте.
- В окремій ємності збийте вінчиком всі рідкі інгредієнти.
- З'єднайте сухі і рідкі інгредієнти, акуратно перемішайте.
- Застеліть 12 формочок для мафінів паперовими вкладишами, наповніть тістом на дві третини.
- Посипте цукром для карамельної скоринки.
- Випікайте близько 20-25 хвилин в розігрітій до 180 °С духовці. Перевірте готовність зубочисткою.
- Дістаньте мафіни з духовки. Коли вони повністю охолонуть, вийміть з формочок.
Корисна порада
Такі мафіни можна приготувати з іншими ягодами – малиною, ожиною.
Дивіться відео з цікавими фактами про чорницю:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом мафінів з грушею і корицею, а також писали, як приготувати яблучні мафіни з шоколадом.