Головна Сьогодні

Як зробити малиновий компот на зиму

Кращі рецепти компоту з малини з фото

Компот з малини дуже смачний та ароматний. Ви можете зробити малиновий компот, охолодити і випити відразу, а можете, як ми і пропонуємо, заготовити його на зиму. Для цього вам будуть потрібні тільки ягоди, цукор і вода, а також скляні банки з кришками.

Простий малиновий компот

Малиновий компот
Малиновий компот
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • Малина

Для сиропу на 1 л води:

  • 500-700 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Ягоди перебрати, акуратно промити і обсушити. Викласти в стерилізовані банки, наповнюючи їх по "плечики".
  2. Змішати воду з цукром, довести до кипіння і варити, щоб цукор розчинився. Залити малину гарячим сиропом.
  3. Прикрити банки стерилізованими металевими кришками, поставити в каструлю з теплою водою. Нагріти воду в каструлі до 90 ºС. Пастеризувати банки ємністю 500 мл протягом 20 хвилин, літрові – 25 хвилин, а трилітрові – півгодини.
  4. Закрити компот, остудити при кімнатній температурі.

Малиновий компот на 3 л води

Компот з малини
Компот з малини
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 1 кг малини
  • 1 кг цукру
  • 3 л води

Дивіться відео, як зробити малиновий квас:

Спосіб приготування:

  1. Малину перебрати, очистити від листочків і чашолистків. З цукру і води зварити сироп.
  2. У киплячий сироп покласти малину, перемішати, довести до кипіння, зняти з вогню і розлити в стерилізовані банки.
  3. Компот остудити, банки закрити металевими кришками.

Малиновий компот на зиму

Малиновий компот: рецепт
Малиновий компот: рецепт
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 1 кг малини
  • 1,5 л води
  • 400 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Ягоди малини зібрати і перебрати. Найкраще для компоту зібрати ягоди в суху, сонячну погоду.
  2. У чисті банки укласти ягоди на 1/3 від обсягу.
  3. У воду всипати цукор і закип'ятити. Готовий сироп прокип'ятити 2-3 хвилини.
  4. Залити сироп у банки з ягодами. Відразу закупорити і прибрати під ковдру на ніч. Зберігати в погребі.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами малинового варення, а також розповідали, як зробити сорбет з малини і чорниці .

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти