I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Дієтичні страви з кабачків: ТОП-5 рецептів

Рецепти низькокалорійних літніх страв з молодих кабачків

Кабачок на 95% складається з води і містить всього 24 ккал. Страви з цього овоча смачні, корисні і легкі в приготуванні.

Якщо ви стежите за своїм здоров'ям, то краще вибирати рецепти з кабачків, де використовується весь молодий овоч зі шкіркою і насінням. У ньому концентрація корисних речовин максимальна.

Реклама

Крем-суп з кабачків

Суп з кабачків
Суп з кабачків

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

Реклама
  • 2-3 кабачки
  • 1-2 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 120 мл вершків жирністю 10%
  • Рослинна олія
  • Сіль, чорний і запашний перець

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Кабачки необхідно крупно нарізати і обсмажити в сильно розігрітій сковороді на олії до рум'яного кольору, після чого перекласти їх в каструлю.
  2. У тій же сковороді обсмажити нарізану картоплю з цибулею і морквою. Перекласти овочі до кабачків.
  3. Додати в каструлю часник, томатну пасту, товчений чорний і запашний перець. Влити воду, щоб вона покрила овочі, довести суп до кипіння і варити, поки всі овочі не стануть м'якими.
  4. Подрібнити суп блендером, додати вершки і сіль за смаком, прогріти все разом.

Безглютенові оладки з кабачків

Оладки з кабачків
Оладки з кабачків

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 2 невеликих кабачка
  • 1 велике яйце
  • Дрібка солі
  • 1/2 – 3/4 склянки рисового борошна
  • 1-2 зубчики часнику, пропущеного через прес
  • Жменя листочків петрушки
  • 1 ст.л. олії для обсмажування
  • Сіль, білий мелений перець за смаком

Дивіться відео, як зробити холодну закуску з кабачків:

Спосіб приготування:

  1. Кабачки помити, очистити від шкірки і натерти на крупній тертці.
  2. Додати часник, спеції і яйце. Перемішати.
  3. Всипати борошно і ще раз добре перемішати. Тісто має вийти не занадто рідким.
  4. Додати дрібно нарізану петрушку.
  5. Викладаючи тісто ложкою, обсмажити кабачкові оладки з обох сторін в невеликій кількості олії на середньому вогні до золотистого кольору.
  6. Подавати з натуральним йогуртом.

Кабачки на грилі

Кабачки на грилі кружечками
Кабачки на грилі кружечками

Час приготування:

  • 3 години

Складові:

  • 2 молодих кабачки
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 4 зубчики часнику
  • 1/2 ч.л. великої морської солі
  • 1/2 ч.л. суміші мелених перців
  • Кілька гілочок петрушки
  • Бальзамічний оцет – за бажанням

Спосіб приготування:

  1. Вимити і нарізати кабачки кружальцями завтовшки 5-7 мм.
  2. У великій мисці ретельно змішати оливкову олію, лимонний сік, часник, видавлений через прес, морську сіль і мелений перець.
  3. Додати в отриману суміш кабачки і ретельно перемішати, щоб всі кружечки були покриті заправкою. Накрити миску і залишити маринуватися мінімум на дві години.
  4. Добре розігріти гриль або сковороду гриль. Використовуючи щипці, помістити зверху кабачки.
  5. Обсмажувати приблизно 4-5 хвилин на кожній стороні.
  6. Перекласти кабачки на тарілку. Посипати сіллю, перцем і нарізаною зеленню. За бажанням скропити страву соком лимона і бальзамічним оцтом.

Кабачкова ікра в духовці

Ікра з кабачків в духовці
Ікра з кабачків в духовці

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 2 кабачки (близько 500 г)
  • 1 цибулина
  • 300 г моркви
  • Жменя часнику
  • 80 мл соняшникової олії
  • 600 мл томатного соку з м'якоттю
  • По 1 ч. л. солі, цукору і оцту
  • Чорний і червоний перець, мелений лавровий лист – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Кабачки нарізати кружечками. Очищену цибулю нарізати досить великими шматочками, моркву – кружальцями. Скласти все в ємність для запікання.
  2. До овочів додати часник, олію і томатний сік. Поставити запікатися в холодну духовку при 190 ºС на 1-1,5 години.
  3. Дістати форму, дати трохи охолонути. Подрібнити блендером до однорідності. Додати сіль, перець, оцет, лавровий лист. Перемішати і остудити.

Мариновані кабачки в пакеті

Малосольні кабачки
Малосольні кабачки

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 650 г кабачків
  • 60 г цибулі
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст.л. кропу
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1,5-2 ст.л. оцту 9%
  • 1 ч.л. солі
  • 1/4 ч.л. цукру
  • 1/4 ч.л. паприки

Спосіб приготування:

  1. Кабачки промити, нарізати тонкими кружечками (близько 2 мм завтовшки). Цибулину нарізати тонкими півкільцями, а кріп посікти.
  2. Всі ці інгредієнти скласти в рукав для запікання або чистий і цілий пакет. Туди ж відправити пропущений через прес часник, цукор з сіллю, паприку і гірчицю в зернах.
  3. Влити в пакет оцет і надійно його зав'язати. Гарненько струснути інгредієнти, щоб маринад рівномірно покрив кабачки. Поставити заготовку в холодильник на 20 хвилин.
  4. Після закінчення часу дістати кабачки в пакеті з холодильника і разом з маринадом пересипати в блюдо для подачі.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом дієтичних кабачкових оладок від Тетяни Литвинової, а також розповідали, що можна приготувати з квіток цукіні.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти