Не знаєте, що приготувати на вечерю з м'яса влітку? Ми зібрали для вас рецепти смачних і незвичайних страв, які допоможуть урізноманітнити ваше меню. Вони не тільки дозволять пригостити ваших близьких апетитною і легкою вечерею, але і легко прикрасять будь-який святковий стіл.
Шашлички зі свинини в азіатському стилі
Час приготування:
- 30 хвилин + час на маринування
Складові:
- 600 г свинячої вирізки
- 1 ст.л. меленої паприки
- 1-2 ст.л. соєвого соусу
- 1 ст.л. кунжутної олії
- 1 ч.л. меленого сушеного часнику
- Щіпка сушеного базиліка
- Мелений перець чилі – за смаком
- Щіпка цукру
Спосіб приготування:
- Свинину помийте, обсушіть і наріжте середніми кубиками.
- Змішайте в мисці всі інші інгредієнти.
- Покладіть в ємність м'ясо і добре перемішайте. Накрийте і поставте в холодильник мінімум на годину.
- Потім насадіть м'ясо на шампури або дерев'яні шпажки і обсмажте на грилі або сковороді.
- Можна доповнити свинячі шашлички рисом і овочами.
Фаршировані кабачки з м'ясом
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 2 невеликих молодих кабачка
- 300 г телячого фаршу
- 1 середня цибулина
- 1 середній помідор
- 1 ст. л. томатного соусу
- 1 кулька моцарели
- 4 ст.л. оливкової олії
- Сіль – за смаком
- Перець чорний – за смаком
- Петрушка – невеликий пучок
- Базилік зелений – невеликий пучок
Дивіться відео, як зробити шашлик по-бразильськи:
Спосіб приготування:
- Вимийте овочі. Кабачки розріжте вздовж, попередньо відрізавши у них кінчики. Чайною ложкою дістаньте у кабачків серцевину, зробивши їх схожими на човники.
- Поріжте цибулю дрібними кубиками.
- Подрібніть кубиками половину видобутої м'якоті кабачків. Інша половина нам не знадобиться.
- Шкірку помідора надріжте зверху ножем крес-навхрест. Помістіть помідор на хвилину в окріп, дістаньте, занурте в холодну воду, а потім зніміть шкірку. Розріжте помідор, видаліть насіння. Поріжте помідор дрібними кубиками.
- Розігрійте духовку до 200 °C. Застеліть деко пергаментом для запікання. Змастіть човники з кабачків оливковою олією, злегка натріть сіллю, помістіть на деко. Поставте в духовку на 15 хвилин. В цей час займіться фаршем.
- Розігрійте сковороду, влийте 2 ст. л. оливкової олії. Пасеруйте половину цибулі до прозорості. Додайте телячий фарш, збільште вогонь і смажте 10 хвилин. За пару хвилин до вимкнення посоліть і поперчіть.
- Подрібніть петрушку, додайте у фарш.
- Дістаньте човники з духовки. Духовку не вимикайте.
- На іншій сковороді знову обсмажте половину цибулі, потім додайте подрібнену м'якоть кабачків, доведіть до м'якості. Після цього додайте подрібнений помідор, томатний соус, посоліть, поперчіть, тушкуйте 7 хвилин.
- Наповніть човники на 2/3 фаршем, полийте томатним соусом, зверху посипте натертою на великій тертці моцарелою.
- Поставте деко з човниками в духовку на 20-30 хвилин.
- Дістаньте з духовки, дайте постояти 5-10 хвилин, посипте нарізаним базиліком і подавайте.
Молода картопля з м'ясом
Час приготування:
- 1-2 години
Складові:
- 500 г молодої картоплі
- 300 г яловичини
- 1/2 пучка кропу або петрушки
- 1-2 цибулини
- 50 г вершкового масла
- Сіль, перець чорний
- Коріандр мелений
Спосіб приготування:
- Молоду картоплю очистити, зіскрібаючи зовнішню шкірку, схожу на плівку. Ретельно вимити і залити холодною водою, щоб молода картопля не потемніла. Щоб картопля зварилася рівномірно, потрібно вибирати картоплини одного розміру.
- Яловичину розрізати на невеликі шматочки і обсмажити на вершковому маслі до рум'яної скоринки. Потім посолити, поперчити і посипати дрібкою меленого коріандру.
- Продовжуючи смажити, додати очищену і нарізану великою соломкою цибулю. Готувати до м'якості цибулі.
- Залити м'ясо з цибулею гарячою водою, щоб рідина покрила м'ясо, і тушкувати все на маленькому вогні під кришкою до готовності м'яса. Залежно від жорсткості яловичини, цей час може становити від півгодини до двох годин.
- Додати очищену молоду картоплю, не розрізаючи. Продовжувати тушкувати 20 хвилин. Важливо, щоб рідина википіла повністю, і картопля з яловичиною була схожа на густе рагу.
- Додати дрібно нарізану зелень. Перемішати картоплю і розкласти по тарілках.
Запечені свинячі реберця в ананасовому маринаді
Час приготування:
- більше 3-х годин
Складові:
- 2 кг свинячих ребер
- 1 велика ріпчаста цибуля
- 3 перцю чилі
- 30 г кореня імбиру
- 1 паличка кориці
- 4 ст. л. соєвого соусу
- 3 ст. л. меду
- 3 ст. л. олії
- 150 мл ананасового соку
- 1/2 ч. л. солі
- Сік і цедра 1-2 лаймів
Спосіб приготування:
- Нарізати цибулю півкільцями.
- Перець чилі дрібно порубати, видаливши насіння.
- Очищений корінь імбиру натерти на дрібній тертці.
- З'єднати всі підготовлені інгредієнти, додати соєвий соус, корицю, олію, ананасовий сік, сіль, сік і цедру лаймів. Ретельно перемішати.
- Реберця нарізати порційно і маринувати 2 години.
- У форму для запікання викласти реберця і залити маринадом. Поставити в духовку і запікати годину при 200 ºС.
- Дістати форму, злити в окрему каструльку рідину, яка утворилася при запіканні. Потім перевернути реберця, підклавши під них цибулю. Готувати ще 10-15 хвилин.
- До рідини, злитої з форми, додати мед і ретельно перемішати. Поставити на середній вогонь і довести до кипіння. Зменшити нагрів і варити до загустіння, близько 10 хвилин.
- Дістати форму, полити реберця соусом і поставити назад в духовку під гриль на 2 хвилини.
- Запечені реберця можна доповнити запеченою картоплею, овочами гриль або вареною кукурудзою.
Курячі відбивні в паніровці з кукурудзяних пластівців
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
Для відбивних:
- 2 курячих філе
- 70 г діжонскої гірчиці
- 1 зубчик часнику
- Щіпка меленої кориці
- 1 яйце
- 75 г кукурудзяних пластівців
- 2 ст. л. соняшникової олії
Для подачі:
- Помідори чері або редис
- Листя салату
Спосіб приготування:
- Розріжте куряче філе уздовж і злегка відбийте.
- У миску додайте гірчицю, подрібнений часник, яйце і корицю. Збийте маринад до однорідної консистенції.
- Подрібніть в блендері кукурудзяні пластівці в не дуже дрібну крихту.
- Занурте шматки філе в маринад. Обваляйте курку, змочену маринадом, в кукурудзяних пластівцях. Дайте постояти 5-10 хвилин.
- Розігрійте сковороду з олією і обсмажте курку з двох сторін до готовності.
- Подавайте хрусткі курячі відбивні з помідорами чері і листям салату.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити м'ясний рулет з фаршу в духовці , а також розповідали, як приготувати медальйони зі свинини з апельсинами .