8 Березня – день особливий і підготуватися до нього треба з особливою ретельністю. Насамперед це стосується подарунків, але важлива роль – у святкового меню, воно має бути неперевершеним. Якщо ви за легкість в приготуванні та незабутній смак страв, то скористайтеся цією добіркою рецептів.
Рулет з лаваша з лососем

У начинку можна додати скибочки огірка або авокадо.

Інгредієнти:
- 1 лаваш
- 200 г слабосоленого лосося
- 200 г вершкового сиру
- 1 ст. л. лимонного соку
- 1 пучок кропу
- 1 пучок зеленої цибулі

Спосіб приготування:
- Зелену цибулю і кріп дрібно нарубати. Змішайте зелень з вершковим сиром, додайте лимонний сік.
- Нанесіть отриманий крем на лаваш.
- Лосось наріжте тонкими смужками, викладіть поверх вершкової маси, згорніть лаваш рулетом. Наріжте шматочками завтовшки 3 см.
Брускета з томатами, сиром і зеленню

Брускета – популярна італійська страва, в наш час – закуска-"антипасто", яку подають як аперитив. Особливість брускети – скибочки хліба для неї попередньо обсмажують (наприклад, на грилі або на сковорідці без олії), збризкують оливковою олією і натирають часником. Для приготування брускети ідеально підходить хліб чіабата.
Інгредієнти:
- 4 скибочки чіабати або багета
- 2 середніх помідори
- 50 г фети
- Гілочки чебрецю або суміш італійських трав
- Оливкова олія
- 1 зубчик часнику
Спосіб приготування:
- Підсушуємо нарізаний хліб на сковороді, в духовці або на грилі.
- Натираємо шматочки чіабати половинкою зубчика часнику, скроплюємо оливковою олією, присипаємо чебрецем або сумішшю італійських трав.
- Помідори чистимо від шкірки і видаляємо насіння. М'якоть помідора дрібно рубаємо.
- Фету розламуємо на невеликі шматочки.
- На хліб з оливковою олією і травами викладаємо шар томатів, кладемо зверху фету.
Курячі стегна в духовці з апельсинами

Курячі стегенця, запечені в духовці з апельсиновим соком і соєвим соусом, – це красива і смачна страва, яку можна поставити на святковий стіл. Куряче м'ясо виходить ніжним, з приємним цитрусовим ароматом.
Інгредієнти:
- 1,5 кг курячих стегенець
- 4 апельсини
- 5-6 ст. л. соєвого соусу
- 100 г меду
- 1 ч. л. солі
- Прованські трави
- Куркума
- Мелений червоний перець
- 3-4 зубчики часнику
Спосіб приготування:
- Для початку вичавити сік з двох-трьох апельсинів. Додати соєвий соус, рідкий мед, сіль, прованські трави, червоний мелений перець і куркуму. Перемішати.
- Нарізати часник пластинками, додати в маринад і ще раз перемішати.
- Курячі стегна помити і обсушити паперовим рушником. Викласти курку в глибоку форму для запікання, попередньо змастивши дно олією.
- Залити маринадом курку, накрити фольгою і поставити в холодильник маринуватися на кілька годин.
- Нарізати апельсин тонкими кільцями і викласти зверху на курку.
- Запікати стегенця 45-55 хвилин при температурі 180º С, періодично поливаючи апельсиновим маринадом.
- Подавати готову курку з відвареним рисом або картопляним пюре.
Салат з граната, груші та сиру

Салат з руколи, свіжих груш, гранатових зерен, підсмажених горіхів і сиру – це дуже смачно! А якщо ви візьмете сир з блакитною пліснявою, то отримаєте вишукану страву у французькому стилі.
Інгредієнти:
- Стиглі груші – 2 шт.
- Зерна граната – 100 г
- Сир гауда або адигейський – 120 г
- Оливкова олія – 2-3 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Рукола – невеликий пучок
- Волоські горіхи – жменя
- Сіль, мелений перець
Спосіб приготування:
- Грушу наріжте скибочками, а сир – кубиками. Викладіть на тарілку разом з промитою руколою.
- Додайте зерна граната, підсмажені волоські горіхи і перемішайте.
- Полийте салат оливковою олією, збризніть лимонним соком, посоліть і поперчіть за смаком. Дайте настоятися 10-15 хвилин і подавайте.

Салат з курки з ананасами

Курка з ананасами – це завжди просто і дуже смачно. Ананаси для салату краще взяти консервовані не кільцями, а шматочками: так вам не доведеться їх різати.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт.
- Майонез – за смаком
- Консервована кукурудза – 1 бляшанка
- Консервований ананас – 380 г
- Огірки – 2 шт.
- Куряче філе – 300 г
- Кілька гілочок зелені
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Куряче філе відварити і розділити на волокна або нарізати дрібними кубиками.
- Огірок порізати соломкою, яйця відварити круто і дрібно порубати.
- Зелень помити і подрібнити.
- Перемішати всі інгредієнти салату і заправити майонезом.
На замітку: Ви також можете зробити салат шаровим. Для цього потрібно викласти інгредієнти шарами, промазуючи майонезом, в такій послідовності: курка, ананаси, огірки. Відставити на 15-20 хвилин, потім зверху викласти шари яйця і кукурудзи.
Шоколадне фондю з фруктами

Найкраще для фондю використовувати полуницю, банани, груші, персики, великий виноград без кісточок. Також у шоколад можна вмочати шматочки бісквіта або зефіру.
Інгредієнти:
- Чорний шоколад – 100 г
- Вершки – 100 мл
- Свіжі фрукти і ягоди – за смаком
Спосіб приготування:
- Фрукти і ягоди помити, шоколад поламати невеликими шматочками.
- Приготувати ганаш: залити шоколад вершками, відправити в мікрохвильову піч на хвилину.
- Перемішати шоколад і вершки вінчиком, щоб вийшла гладка однорідна маса. Можна додати столову ложку рому.
- Фрукти довільно почистити, порізати, скропити лимонним соком, щоб вони не потемніли.
- Запалити свічку, помістити над нею жароміцну мисочку із шоколадом. Ягоди і фрукти наколювати на спеціальні шпажки і занурювати в шоколад.
Тут знайдете рецепти гарячих страв на 8 Березня.