Тушкована куряча печінка в сметані з цибулею і морквою – проста і швидка вечеря для всієї родини. Така страва чудово підходить для дієтичного та дитячого харчування.
Перед приготуванням курячу печінку потрібно очистити від прожилок і нарізати невеликими шматочками. Якщо бачите ділянки зеленуватого кольору, їх потрібно вирізати, інакше печінка буде гірчити.
Куряча печінка в сметані з цибулею і морквою
![Печінка з цибулею і морквою Печінка з цибулею і морквою](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/5ef/b25/051/5efb2505127bd.jpg.webp)
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 115 ккал на 100 г
Складові:
- 500-600 г курячої печінки
- 1 велика цибулина
- 1 невелика морква
- 200 г сметани
- Олія – для смаження
- Сіль, перець
- Зелень – для подачі
![Суфле з печінки з овочами](https://cdn.segodnya.ua/i/image_100x100/media/image/5ec/e3c/c42/5ece3cc42703f.jpg.webp)
Спосіб приготування:
- Печінку помити, очистити від плівок і розрізати на шматочки.
- Цибулю і моркву очистити і нарізати.
- Розігріти сковороду з олією, додати цибулю і моркву. Смажити до прозорості овочів.
- Потім додати печінку і готувати, поки вона не побіліє. Перевернути і обсмажити з іншого боку.
- Додати сметану, сіль і перець. Тушкувати під кришкою 7-10 хвилин до готовності.
- При подачі посипати готову страву зеленню.
Корисна порада
Страву можна доповнити картопляним пюре і тушкованими або маринованими часниковими стрілками .
Дивіться відео, як приготувати курячу печінку на грилі:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пиріжків з печінкою і горошком .