Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Готуємо джем з абрикос

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Заготовки з чорної смородини – рецепти варення, джему і желе

Ця ягода багата на пектин, а отже, з неї виходять прекрасні варення, джеми і желе. Але найпопулярніша заготовка – чорна смородина, перетерта з цукром. Варення зі смородини має всі корисні властивості свіжих ягід
Рецепти заготівель з чорної смородини
Рецепти заготівель з чорної смородини / Фото: freepik.com

Сезон чорної смородини стартує в липні. А це означає, що час подумати, як нею запастися на зиму. Ця смородина вкрай корисна, в ній багато вітаміну С. Тому варення, джеми або перетерта ягода з цукром просто зобов'язана бути в вашому домі. Як і з заготовками з червоної смородини, кількість цукру можна регулювати. 3 простих рецепти желе, джему та варення з чорної смородини зібрані нижче. У календарі літніх лайфхаків зібрані ідеї, як провести теплі місяці з користю.

Смородинове варення-п'ятихвилинка

depositphotos_2015_58978
Смородинове варення
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти

  • 2 кг смородини
  • 1 кг цукру

Рецепт приготування

  1. Ягоди добре промити і обсушити, скласти в каструлю.
  2. Додати цукор і перемішати. Дати постояти кілька годин.
  3. Довести до кипіння і варити на сильному вогні 5 хвилин.
  4. Розкласти по стерилізованих банках і закрити.

Джем зі смородини на зиму

depositphotos_71731574
Джем з чорної смородини
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти

  • 650 г чорної смородини
  • 350 г цукру
  • 5 коробочок кардамону
  • 0,5 палички кориці
  • Сік половини лимона
  • Цедра 1 апельсина, нарізана смужками
  • 0,5 ч. л. меленої гвоздики

Рецепт приготування

  1. Ягоди засипати цукром, залишити на кілька годин або на ніч.
  2. Додати всі прянощі, цедру апельсина (тільки помаранчеву частину) і сік лимона. Акуратно перемішати.
  3. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити близько 40 хвилин, регулярно помішуючи, до загустіння.
  4. Перелити в стерилізовані банки ємністю 0,5 л.

Желе з чорної смородини на зиму: рецепт

depositphotos_29005861_l-2015
Желе з чорної смородини
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти

  • 6 склянок води
  • 1 кг ягід смородини
  • 2,5 кг цукру

Рецепт приготування

  1. Закип'ятити воду, опустити в неї підготовлені ягоди і варити з моменту закипання 2 хвилини.
  2. Гарячу ягідну масу протерти через сито з великою сіткою, додати цукор, знову поставити на вогонь і довести до кипіння.
  3. За 3 хвилини зняти з вогню і розлити по стерилізованих банках. Закрити.

Якщо любите солоні огірки, то замаринуйте їх експрес-методом, а потім приготуйте салат. Подробиці рецепта – у відео.

Тут знайдете 5 рецептів малинового варення.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Частіше проявляти емоції
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як швидко охолодити каву
Хакнути
Сольник зірки
MONATIK
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
18 - 25 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Впізнаєш зірку за її модним образом?
Спробувати
Куди піти
Атмосферні тераси Києва для літніх вечорів
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти