Запіканку з сиру можна їсти як в теплом, так і в холодному вигляді. Подавайте її зі сметаною, згущеним молоком, варенням або ягідним соусом.
Сирна запіканка
Інгредієнти:

- 275 г сиру
- 3 ст.л. манної крупи
- 3 ст.л. ванільного цукру
- 2 ст.л. родзинок
- 2 ст.л. сметани 15%
- 1 ч.л. розпушувача тіста
- 2 яйця
- дрібка солі
- вершкове масло – для змащування форми
- мелена кориця
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Ізюм залити окропом і залишити на 15-20 хвилин.
- Білки відокремити від жовтків.
- Жовтки розтерти з ванільним цукром, додати сир і сметану. Збити міксером до однорідного стану, після чого додати манну крупу. Все ретельно перемішати і залишити на 5-10 хвилин, щоб манка набухла.
- Тим часом на великій швидкості збити міксером білки з сіллю в пишну піну.
- Злити воду з родзинок і просушити паперовим рушником, додати до сирної маси.
- Додати збиті білки і акуратно перемішати, рухаючись від низу до верху.
- Форму діаметром 20 см змастити вершковим маслом, додати сирну масу. Розрівняти, посипати меленою корицею і запікати в заздалегідь розігрітій духовці 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.
- Під час подачі запіканку можна полити сметаною, згущеним молоком, варенням, ягідними соусами і т.д. Смачно як в теплом, так і в холодному вигляді.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом сирної запіканки з бананами. Ми також писали, як приготувати смачну запіканку з сиру в мікрохвильовці. До того ж, ми розповідали, як приготувати сирники з вишнею за рецептом Юлії Висоцької.
Дивіться відео, як приготувати рожеві сирники з родзинками і горіхами: