Домашнє ванільне морозиво буде ще смачніше, якщо приготувати до нього ароматний полуничний соус. У складі такого топінга всього три інгредієнти – ягоди, цукор і лимонний сік, але буде доречно додати трохи ванілі, кориці або дрібно натертої лимонної цедри.
Ви можете приготувати цієї полуничний соус за 1-3 дні до подачі, накрити кришкою і поставити в холодильник.
Полуничний соус до морозива
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 121 ккал на 100 г
Складові:
- 450 г полуниці
- 1/3 склянки цукрового піску
- 1 столова ложка лимонного соку з 1/2 лимона
Спосіб приготування:
- Полуницю помийте, видаліть чашолистки і наріжте пластинками.
- У середній каструлі змішайте нарізану полуницю, 1/3 склянки цукру і 1 столову ложку лимонного соку.
- Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи.
- Зменшіть вогонь і варіть 20-25 хвилин або поки соус не загусне, періодично помішуючи.
- Зніміть з вогню і охолодіть до кімнатної температури.
На замітку
Майте на увазі, що полуничний соус досить сильно загусне, коли охолоне.
Дивіться відео, як вибрати смачне і безпечне морозиво:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами десертних соусів до пирогів і штруделів . Сьогодні.Lifestyle також писали, як використовувати лимонну цедру в кулінарії .