Вишня – це джерело вітамінів і мінералів, кажуть експерти. Вона багата на вітамін С, який корисний для судин. А це сприяє нормальній роботі нервової і серцево-судинної системи.
"Вживання вишень знижує тиск у людей, які страждають від артеріальної гіпертензії", – говорить гастроентеролог-дієтолог Галина Незговорова.
Також в вишні дуже багато заліза, її рекомендують тим, хто має сечокам'яну хворобу.
"Жменя ягід в день буде тільки на користь. Якщо їсти більше, можуть з'явитися неприємні відчуття", – підкреслює Галина Незговорова.
![Вишня у власному соку](https://cdn.segodnya.ua/i/image_100x100/media/image/5ef/9c3/38d/5ef9c338d8862.jpg.webp)
Але ні в варенні, ні в компотах вітаміни не зберігаються. При цьому мінеральні речовини залишаються. А ось в замороженій вишні все є. Щоб вона не перетворилася на кашу в морозильній камері, вишню потрібно правильно заготовити .
Як заморозити вишню на зиму
![Вишні чудово заморожуються на зиму Вишні чудово заморожуються на зиму](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/5ef/f15/2b6/5eff152b6b8ae.jpg.webp)
Складові:
- Вишня
Спосіб приготування:
- Для початку переберіть ягоди, викинувши все м'яті, зіпсовані і гнилі. Помийте і обсушіть.
- Потім викладіть вишню в один шар на деко або тацю. Поставте в морозильну камеру на кілька годин.
- Коли ягоди замерзнуть, перекладіть їх в щільний пакет із застібкою або пластиковий контейнер, підпишіть і поверніть в морозилку. Там вишня може зберігатися 12-18 місяців.
Рецепт варення з вишні з кавуном
![Вишневе варення з кавуном Вишневе варення з кавуном](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/5d1/b16/768/5d1b16768ba10.jpg.webp)
Складові:
- 500 г кавунових кірок
- 500 г вишні
- 1 кг цукру
Спосіб приготування:
- Кавунові кірки очистіть від зеленої частини. Наріжте невеликими шматочками і пересипте цукром 1:1.
- Відваріть, дайте настоятися 8 годин, а потім знову поставте на вогонь, як і вишні.
- В кінці два варення перемішайте і закрийте в стерилізовані банки.
Як зробити в'ялену вишню
![В'ялену вишню можна додавати в десерти В'ялену вишню можна додавати в десерти](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/5d3/0c4/5a5/5d30c45a5598b.jpg.webp)
Складові:
- 500 г вишні
- 300 г цукру
- 50 г води
Спосіб приготування:
- Змішайте воду і цукор в каструлі. На середньому вогні зваріть густий сироп.
- Коли цукор розчиниться, додайте вишні. Тримайте до появи білої піни.
- Залиште на дві години, щоб сироп охолов.
- Потім ягоди по одній викладіть на решітку і поставте в сушарку.
Якщо сушарки немає, викладіть ягоди на решітку або на тацю з дірочками. Зав'яжіть в марлю і підвісьте на сонці, щоб ягоди продувалися. Після трьох днів такої сушки ви отримаєте в'ялену вишню, яка добре доповнить і запечене м'ясо, і десерти.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати вишневі вареники на пару .