I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати ніжну свинину з яблуками – 5 головних способів

Це класичне поєднання, яке можна приготувати у різні способи – посмажити або стушкувати на сковороді, запекти в духовці або приготувати в мультиварці. Яблука подарують м'яса легку кислинку і фруктовий аромат
Оригінальний соус для свинини - з яблуками і медом
Оригінальний соус для свинини - з яблуками і медом

Якщо ви ніколи не готували свинину з яблуками, то час це зробити, не пошкодуєте точно. Щоб усе було ідеально, потрібно спочатку купити хороше м'ясо і яблука. Останні мають бути міцними, кисло-солодкими. Такі фрукти віддадуть більше аромату і характерного присмаку. Для приготування свинини бажано вибирати міцні й кисло-солодкі яблука. На гарнір до свинини з яблуками найкраще подати відварний рис, картопляне пюре, макарони, булгур або кускус. А як зібратися на пікнік економно і де закупитися продуктами – дізнаєтеся з цього матеріалу.

Свинина з яблуками і чорносливом

Свинина з яблуками і чорносливом
Свинина з яблуками і чорносливом

Реклама

Інгредієнти

  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 1.5 кг свинячої вирізки
  • 200 г цибулі
  • 3/4 склянки бульйону з курки
  • 3/4 склянки вершків
  • 1/2 склянки чорносливу
  • 3 зелених яблука
  • 1/2 ст. л. листя чебрецю
  • Сіль, перець

Спосіб приготування

  1. У сотейнику розігріти половину оливкової олії та вершкового масла. Додати свинину декількома (або одним) великими шматками. Обсмажити на сильному вогні з усіх боків. Перекласти на тарілку і накрити фольгою, щоб м'ясо не остигало.
  2. Зменшити вогонь і додати нарізану цибулю. Смажити 2-3 хвилини до золотистого кольору.
  3. Повернути в сотейник м'ясо, додати бульйон і чебрець. Довести до кипіння. Потім зменшити вогонь і готувати під кришкою 1 годину 45 хвилин або доки м'ясо не стане м'яким.
  4. Готову свинину перекласти на тарілку і знову прикрити фольгою, щоб зберегти тепло.
  5. До бульйону додати вершки і довести до кипіння. Готувати, не накриваючи кришкою і помішуючи, 10-15 хвилин, доки соус не зменшиться в обсязі і злегка не загусне.
  6. Додати чорнослив без кісточок. Прогріти соус 2-3 хвилин. Посолити і поперчити за смаком.
  7. Поки готується соус, розрізати яблука на четвертинки, видалити серцевину. У сковороді розігріти оливкову олію та вершкове масло. Обсмажити яблука з усіх боків до золотистого кольору і м'якості.
  8. Нарізати свинину тонкими скибочками, викласти на тарілку разом з яблуками. Полити соусом і подавати.

Читайте також:

Реклама

Тушкована свинина з яблучним соусом

Тушкована свинина з овочами і яблучним соком
Тушкована свинина з овочами і яблучним соком

Інгредієнти

  • 500 г свинячої вирізки
  • 1 цибулина
  • 2 стебла селери
  • 1 морква
  • 2 склянки свіжого яблучного соку
  • 1 склянка м'ясного бульйону
  • 2-3 гілочки чебрецю
  • 1 лаврове листя
  • 2 шт. духмяного перцю
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування

Реклама
  1. М'ясо помити і обсушити. Нарізати невеликими кубиками, посипати сіллю і перцем.
  2. Обсмажити в гарячій олії до золотистого кольору.
  3. Цибулю і моркву почистити, нарізати невеликими кубиками. Селеру розрізати на шматочки завтовшки не більше 5 мм.
  4. Додати овочі до м'яса і готувати, доки цибуля не стане прозорою.
  5. Влити яблучний сік, довести до кипіння. Потім додати бульйон, ще раз довести до кипіння.
  6. Тушкувати під кришкою впродовж години. Соус має погустішати.
  7. За 15-20 хвилин до готовності додати пряні трави і перець горошком.
  8. Дістати лаврове листя, чебрець та духмяний перець з готової страви..

Читайте також:

Свинячий шашлик з яблуками

Шашлички із свинини з яблуками
Шашлички із свинини з яблуками

Інгредієнти

  • 1/2 чашки абрикосового джему
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 2 ст. л. оливкової олії і додатково для смаження
  • Сіль, перець
  • 1 кг філе свинини, нарізаного шматочками 4 см
  • 1 середня червона цибулина, розрізана на 8 часточок
  • 1 зелене яблуко, очищене і розрізане на 8 часточок

Спосіб приготування

  1. Приготувати соус: в сотейнику змішати джем, оцет, томатну пасту і столову ложку оливкової олії. Посолити і поперчити. Нагріти на середньому вогні і зняти з плити.
  2. На чотири дерев'яних шампури нанизати поперемінно по чотири шматочки свинини, дві часточки циюулі та дві часточки яблука.
  3. Змастити шашлики оливковою олією і смажити на грилі 6-8 хвилин, перевертаючи. Змастити соусом і смажити ще 4-8 хвилин.

Порада: можна смажити свинячі шашлики на звичайній тефлоновій сковороді.

Читайте також:

Свинина з яблуками і медом

Оригінальний соус для свинини – з яблуками і медом
Оригінальний соус для свинини – з яблуками і медом

Інгредієнти

  • 1 кг свинячої вирізки
  • 3 великих яблука
  • 100 мл олії
  • 4 ст. л. меду
  • сіль, мелений перець
  • 1 склянка окропу

Спосіб приготування

  1. Свинячу вирізку помити, розрізати на 6-8 стейків. Злегка відбити, посипати сіллю і меленим перцем.
  2. Розігріти олію в сковороді на середньому вогні. Додати м'ясо і обсмажити його до золотистого кольору з двох боків. Перекласти на тарілку і прикрити фольгою.
  3. Яблука очистити від серцевини і нарізати великими часточками. Обсмажити на сковороді, де готувалася свинина.
  4. Повернути свинину в сковороду, додати мед і гарячу воду. Тушкувати під кришкою 10-15 хвилин.
  5. Подавати з будь-яким гарніром на свій смак.

Свинячі відбивні з яблуками і шавлією від Джеймі Олівера

Свинячі відбивні з яблуками і шавлією
Свинячі відбивні з яблуками і шавлією

Інгредієнти

  • 4 відбивні на кістці
  • 2 яблука
  • Свіже листя шавлії – жменя
  • Оливкова олія
  • Вершкове масло – для обсмажування
  • Сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Виберіть соковиті, хрусткі яблука. Не очищаючи їх, розріжте їх, видаліть серцевину і наріжте кожне на 8-10 часточок.
  2. Відбивні викладіть на дошку і гострим ножем зробіть надрізи в шарі жиру – це допоможе витопити зайвий жир. Посипте м'ясо сіллю і перцем.
  3. Розігрійте сковороду, влийте оливкову олію, покладіть відбивні і смажте їх по 3 хвилини з кожного боку, доки вони не зарум'яняться. Перекладіть м'ясо на змащене олією деко.
  4. У сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте на ньому яблука до золотистого кольору. Покладіть по 4-5 зубчики яблук на кожну відбивну.
  5. Промиті листя шавлії збризніть оливковою олією та викладіть зверху на яблука.
  6. Деко поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 6-10 хвилин, щоб все підрум'янилося. Час приготування залежатиме від товщини відбивних.
  7. Подавати відбивні з будь-яким гарніром на свій смак.

До м'яса можна подати салат з огірків, замаринованих експрес-методом. Як це зробити – дивіться у відео.

З яблуками виходить неймовірно ароматна випічка – рецепти найрізноманітнішої знайдете тут.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти