Головна Сьогодні

Тарт з ягодами і заварним кремом: рецепт від Тетяни Литвинової

Рецепт смачного десерту з начинкою зі свіжих ягід

Тарт із заварним кремом і свіжими ягодами – це дуже смачно! Кулінарний експерт Тетяна Литвинова поділилася своїм фірмовим рецептом цього чудового десерту.

Дивіться відео про тренди на десерти і випічку:

"Остання сезонна малина й лохина були використані найсмачнішим способом! Ловіть рецепт", – написала Тетяна Литвинова у себе в Instagram.

Кількість інгредієнтів указана на один великий тарт діаметром 28 см або на два тарта діаметром 23 см.

Тарт з ягодами і заварним кремом

Фото: instagram.com/tanita_litvinova

Час приготування:

  • понад 3 години

Для тіста:

  • 500 г вершкового масла, нарізаного кубиками
  • 260 г цукрової пудри, просіяної
  • 2 ч.л солі
  • 80 г (5 шт.) жовтків
  • 665 г пшеничного борошна

Для крему:

  • 900 мл вершків 35%-ї жирності
  • 150 мл молока
  • 100 г дрібного цукру
  • 15 жовтків
  • 2 стручки ванілі (насіння вишкребти)
  • 100 г фісташкової пасти (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Усі інгредієнти для тіста повинні бути охолодженими.
  2. Перемішайте в мисці холодні масло, пудру і сіль дерев'яною ложкою. По одному додайте жовтки, кожного разу перемішуйте до однорідності. Потім усипте борошно і перемішайте, однак вимішуйте не надто сильно.
  3. Викладіть тісто на чисту поверхню і зберіть у грудку. Розділіть на три частини, кожну розплескайте у коло товщиною 2 см, загорніть у харчову плівку і відправте в холодильник на 2 години або на ніч.
  4. Дістаньте за 20 хвилин до випікання. Розкачайте кожну порцію між аркушами пергаменту в пласт товщиною 3-4 мм, покладіть у форму на пергамент, щоб звисали чотири краї, сформуйте руками рівномірний корж і решту зніміть, натискаючи качалкою по краю борта (залишки можна зберігати в морозилці).
  5. Поставте у холодильник на 2 години.
  6. Розігрійте духовку на 200 ºС, застеліть основу пергаментом або фольгою (бортики також) і насипте щось для ваги (сухий горох, квасоля, спеціальні керамічні кульки). Випікайте протягом 35-40 хвилин.
  7. Дістаньте основу для тарта і зменшіть температуру до 110 °С без конвекції. Дайте коржу охолонути, дістаньте з форми й перекладіть на деко.
  8. Поки основа остигає, перемішайте в мисці вершки, молоко, цукор, жовтки та ваніль. Обережно, щоб не було повітряних бульбашок. Потім ще раз і ще раз, щоб розчинився цукор.
  9. Наповніть форму через сито. Випікайте 1,5-2 години, поки крем не схватиться. Остигає він близько години, після чого тарт можна прикрашати ягодами й присипати цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом глінтвейну від Тетяни Литвинової . Крім цього, ми писали, як приготувати гарбузовий штрудель за її рецептом.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти